ГРАД БИЈЕЉИНА: УСКОРО „БН КЛАСИК ФЕСТ“ :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: УСКОРО „БН КЛАСИК ФЕСТ“


Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Бијељина ће од 7. до 10. марта бити домаћин другог „БН Класик феста“ у организацији Града Бијељина и УПМРС „Музика Арто“. Савјетник градоначелника Радослав Остојић истакао је да је “фестивал едукативног карактера и мјесто инспиративних сусрета ученика, студената, професора музичких школа и Академија из Републике Српске и региона”.

- Циљ овог пројекта је афирмисање младих талената и културе кроз класичну музику и поносни смо што је Град Бијељина покровител, јер сматрамо да је улагање у културу једна од најприориттнијих ствари коке свака локална самоуправа треба да ради”, рекао је Остојић и додао да организовањем оваквим фестивалом, грађанима Бијељине приближе класична музичка дјела. Професорица Александра Радисављевић изразила је захвалност Градској управи што се по други пут организује БН класик фест” са око 70 учесника из Србије, Хрватске, Републике Српске Српске и ФБиХ.



- Фестивал је осмишљен као спој концерата и музичких радионица. Бијељинској публици ће се на концертима, мајсторским радионицама и предавања током четири фестивалска дана представити велика  имена класичне музике - Владимир Марковић, Никола Пековић, Санел Реџић, Наташа Митровић, Александра Радосављевић, Арсен Чаркић, Ненад Качар, Дејан Јанковић, Милена Зеленовић, Драгана Ђурић и Јулијана Шуловић. Свечано отварање фестивала заказано је за 7. март од 19 часова у Соколском дому, када ће наступити познати београдски пијаниста Невен Шобајић. Други дан фестивал, од 20 часова у Центру за културу „Семберија“ резервисан је за наступ „Београдског соул секстета“, а 9. марта у Соколском дому од 19 часова представиће се “Новосадски гудачки квинтет”. Концертом полазника мајсторских радионица 10. марта у Соколском дому биће затворено друго издање „БН Класик феста“, рекла је Радосављевићева. Улази на све фестивалске догађаје су бесплатни.