Док једни шију и поклањају маске, неки их продају и по пет конвертибилних марака: ШИВЕНЕ МАСКЕ ПЕТ КМ?! :: Semberija INFO ::

 

Док једни шију и поклањају маске, неки их продају и по пет конвертибилних марака: ШИВЕНЕ МАСКЕ ПЕТ КМ?!


У вријеме када се сваког дана повећава број заражених од корона вируса, код неких интернет продаваца скачу цијене маски па их нуде по цијени од пет КМ и то за дјецу.

Да ствар буде још гора, цијену од пет КМ уочили смо на фејсбук (facebook) профилу жене (идентитет познат порталу „Семберија инфо“) која је првобитно шила бесплатно, а сада су јој цијене од 2,5 КМ (класичне шивене маске) до пет КМ (маске које личе на трокут који се свеже преко лица и то за дјецу).

Иако смо у коментарима јавно питали за цијене од 2,5 КМ до пет КМ, и како иде продаја, убрзо нам је обрисала коментар и цијене маски на профилу, али је у инбокс  навела да је поклонила 200, а исто толико продала.

„Оде доста материјала и цијена не може испод“, рекла је она, наводећи да није брисала коментаре и цијене и да су то „вјероватно урадила дјеца“.

Када су у питању шивене маске и даље постоје жене које шију бесплатно и које се сналазе за материјал како би помогле људима да се заштите правовремено од вирус корона.

Семберија инфо - З. Кусмук