ОТВОРЕНА НОВА АНГИО САЛА У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА НОВА АНГИО САЛА У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ


Извор: Семберија инфо / С. Николић

У присуству високих званица у  бијељинској Болници "Свети Врачеви", данас је отворена друга ангио сала. У поздравном говору др Златко Максимовић је подсјетио присутне да је прва ангио сала у бијељинској болници изграђена прије десет година и да су од тада спашени бројни људски животи.



- Када сам у јулу 2020. године именован за директора ове болнице, усљед тада актуелне пандемије корона вируса али и великог броја људи обољелих од кардиоваскуларних обољења једна од првих мојих одлука је била стављање ангио сале у рад 24 сата дневно. У мају 2021. године отворили смо пејсмејкер центар а годину дана касније и електрофизиологију. Крајем 2022. године донијели смо одлуку да кренемо у процес отварања друге ангио сале у Болници „Свети врачеви“ и ево данас присуствујемо њеном свечаном отварању. Данас је велики дан не само за Бијељину и Републику Српску, данас је велики дан за људе у нашем региону гдје се Бијељина позиционирала као поуздан медицински центар“, изјавио је домаћин свечаности, др Златко Максимовић.

Укупна вриједност нове ангио сале у Болници „Свети Врачеви“ Бијељина је 3.094.672,56 КМ. Половину средстава обезбиједили су Предсједник Републике Српске и Влада Републике Српске, а другу половину обавезу је преузела Болница “Свети Врачеви“.