Заборавимо политичке размирице и нека нам наша Бијељина буде на првом мјесту! :: Semberija INFO ::

 

Заборавимо политичке размирице и нека нам наша Бијељина буде на првом мјесту!


Покрет за Бијељину ће, кроз активности својих одборника, истрајавати у остварењу програмских циљева, а првенствено оних који се односе на побољшање живота свих грађана Семберије.

Да ли је Покрет за Бијељину оправдао своје постојање, као политичка странка, у протеклом периоду?
-Покрет за Бијељину истрајава и  истрајаваће на остварењу програмских циљева, нарочито кроз активности наших одборника у Скупштини града. Покренули смо бројне иницијативе, уложили амандмане којима смо побољшавали одлуке у интересу грађана. За нас је Бијељина увијек на првом мјесту. Пољопривреда, економија, образовање, култура, традиција, унапређење инфраструктуре, брига о људима свих категорија, заштита животне средине, спорт, дијаспора... Ово су само неки од наших праваца програмског дјеловања, а свакако да циљеве иновирамо у складу са потребама грађана и временом у којем живимо, водећи рачуна, првенствено о потребама свих наших суграђана.
 
У којој мјери и даље истрајавате на програмским циљевима и да ли су они у међувремену измијењени и иновирани?
-Потребе градских мјесних заједница су различите, зависно од потреба грађана који живе у тим срединама. Свакодневно инсистирамо на чистијем, бољем, уређенијем граду, довођењу Градског парка у стање у праву зелену оазу која ће бити ,,плућа града’’. Покрет за Бијељину истрајава и  истрајаваће на остварењу програмских циљева, нарочито кроз активности наших одборника у Скупштини града. Покренули смо бројне иницијативе, уложили амандмане којима смо побољшавали одлуке у интересу грађана.
 
На које проблеме свакодневно указујете, када је у питању функционисање Града и градских мјесних заједница?
-За нас је Бијељина увијек на првом мјесту. Пољопривреда, економија, образовање, култура, традиција, унапређење инфраструктуре, брига о људима свих категорија, заштита животне средине, спорт, дијаспора... Ово су само неки од наших праваца програмског дјеловања, а свакако да циљеве иновирамо у складу са потребама грађана и временом у којем живимо водећи рачуна, првенствено, о потребама свих наших суграђана. Потребе градских мјесних заједница су различите, зависно од потреба грађана који живе у тим срединама. Свакодневно инсистирамо на чистијем, бољем, уређенијем граду, довођењу Градског парка у стање које заслужује, градњи дјечијих игралишта, спортских терена. У градским мјесним заједницама огроман проблем је недостатак паркинг мјеста. Кроз наше иницијативе ћемо и даље инсистирати на градњи градске гараже и рјешавању овог проблема. Сматрамо да Бијељина, као други град у Републици Српској и буџетом који има, мора много више да улаже у развој града и индустријских зона и привреде. Све је то повезано и ми као Покрет ћемо се борити да се одреде приоритети. У сеоским мјесним заједницама најважнија је изградња и унапређење инфраструктуре, као што су квалитетни путеви, струја, чиста вода. Уз обезбјеђење квалитетних услова за живот на селу, помоћ пољопривреди и пољопривредним домаћинствима, спријечићемо одлив младих људи са села, обезбиједити да остану, обрађују земљу, производе храну, јер када је јако село, тада је јак и град.


 
Како видите Бијељину у наредних пет до десет година?
-Како видим Бијељину у наредних пет до 10 година? Бијељина је други град по величини у Републици Српској и у наредних пет година, ако будемо имали добро, одговорно, радно руководство, може постати значајан регионални центар отворен и повезан са свим градовима и земљама у региону. Имамо и друштвене и привредне и пољопривредне и туристичке и спортске капацитете којима може да преузме примат. Сада смо на раскрсници и треба да изаберемо прави пут, пут просперитета и напретка.  Примарни циљ је да откочимо и покренемо напредак за који сви знамо чим је узрокован.
 
Шта уочавате као приоритете у функционисању и развоју Града, а шта је неопходно мијењати и унапређивати на сеоском, како ми кажемо, руралном     подручју?
-С обзиром да је ово изборна година и да бирамо локалну управу, свим суграђанима поручујем, молим их да будемо сви саборни,  јединствени, да имамо исти циљ, да се не дијелимо по политичким партијама, него да сви радимо на унапређењу нашег града, села, наше средине у којој живимо, јер колико Бијељина буде напредна, такав ће бити квалитет наших живота, и нас и наше дјеце. Политичке размирице треба оставити иза себе, да сачувамо и изградимо јаку Бијељину. Јака и сложна Бијељина је основ јаке Републике Српске и градње чврстих веза са Републиком Србијом као гарантом Дејтонског споразума.
 
Ово је изборна година, локални избори су пред нама. На чему ћете посебно инсистирати приликом обраћања грађанима на предизборним скуповима?
-У сеоским мјесним заједницама најважнија је изградња и унапређење инфраструктуре, као што су квалитетни путеви, струја, чиста вода. Уз обезбјеђење квалитетних услова за живот на селу, помоћ пољопривреди и пољопривредним домаћинствима, спријечићемо одлив младих људи са села, обезбиједити да остану, обрађују земљу, производе храну, јер када је јако село, тада је јак и град.
 
Како оцјењујете рад Скупштине и градоначелника у протекле три и по године?
.Као потпредсједник Скупштине града Бијељине, заиста, задовољан сам радом Скупштине и свим активностима које смо имали. Одборници су показали изузетну одговорност у овом тешком времену и своју максималну снагу и енергију су посветили раду Скупштине и доношењу одлука које су биле у интересу, апсолутно, свих грађана и задовољењу потреба града. Мислим да смо оправдали своје постојање. Што се тиче градоначелника, све што мислим о њему рекао сам до сада, и он је, сматрам, својим поступцима и дјеловањем био највећи кочничар развоја града Бијељине. Због тога нисмо изгубили само ове три године, него су нас подјеле и свађе које је и иницирао и проводио, вратиле уназад. Али, ево, надам се да ће то бити исправљено на октобарским изборима. У градским мјесним заједницама огроман проблем је недостатак паркинг мјеста. Кроз наше иницијативе ћемо и даље инсистирати на градњи градске гараже и рјешавању овог проблема. Сматрамо да Бијељина, као други град у Републици Српској и буџетом који има, мора много више да улаже у развој града и индустријских зона и привреде. Све је то повезано и ми, као Покрет, ћемо се борити да се одреде приоритети.

Семберија инфо