ЧЕЛСИ ОСВОЈИО ЛИГУ ЕВРОПЕ :: Semberija INFO ::

 

ЧЕЛСИ ОСВОЈИО ЛИГУ ЕВРОПЕ


Foto: Maxim Shipenkov/EPA
Екипа Челсија је стигла до другог трофеја у Лиги Европе пошто је у вечерашњем финалу одиграном у Бакуу савладала Арсенал са убједљивих 4:1.
 
“Тобџијама” је овај меч био важнији, јер су тријумфом могли да се пласирају у Лигу шампиона, али је тим Мауриција Сарија био много бољи и конкретнији, те је заслужено стигао до трофеја, а италијанском стручњаку је ово први наслов у каријери.

Са друге стране Унаи Емери је доживио први пораз у четвртом финалу Лиге Европе.
Послије 0:0 и свега два шута у гол у првих 45 минута у другом полувремену је виђена много боља и ефикаснија игра, посебно се то односи на “Плавце”.

У 49. минуту некадашњи члан Арсенала Оливије Жиру је сјајним ударцем главом донио предност свом тиму коју је удвостручио Педро 11 минута касније.

Еден Азар је у 65. минуту реализовао пенал за 3:0, а претходно је Ензли Мејтленд-Најлс оборио Жируа, да би резервиста Аксел Ивоби четири минута након тога дониио трачак наде Арсеналу.

Ипак, у 72. минуту Жиру је асистирао Азару који је погодио доњи лијеви угао немоћног Петра Чеха и тада је било јасно да ће трофеј у наредних годину дана стајати у витринама “Стемфорд Бриџа”.

Белгијски репрезентативац се тако на најљепши начин опростио од Челсија – са два гола, асистенцијом и трофејом у Лиги Европе, а очекује се да ће за неколико дана потписати уговор са Реал Мадридом.

​Српска инфо