Чак трећина нових Мац корисника су бивши власници Wиндоwс ПЦ рачунара :: Semberija INFO ::

 

Чак трећина нових Мац корисника су бивши власници Wиндоwс ПЦ рачунара


Ново истраживање тржишта рачунара открива да је трећина нових Мац корисника у прошлој години, прије обављања Аппле куповине користило Wиндоwс ПЦ.

Истраживачка компанија ЦИРП (Цонсумер Интеллигенце Ресеарцх Партнерс) наставља своје истраживања о Аппле линији производа, а најновије од њих бави се купцима Мац лаптоп и десктоп рачунара. Подаци које је она открила су интересантни и помало изненађујући, јер се испоставило да трећина нових Мац корисника у прошлој години у ствари представља бивше власнике Wиндоwс ПЦ рачунара.

Истраживање је довело и до питања о Мац, ПЦ рачунарима других произвођача као и Цхромебоок рачунарима. Испоставило се да постоји нека врста"цјевовода" која је водила кориснике рачунара са Wиндоwс оперативним системом и Цхромебоок уређаје, да купе и пређу на Аппле Мац производе.

У анализи, ЦИРП је комбиновао власнике ПЦ уређаја свих врста односно, власнике лаптоп и десктоп рачунара. Осим трећине Wиндоwс ПЦ власника који су прешли на Мац, што је око 35 одсто нових корисника овог бренда, и бивши власници Цхромебоок уређаја прешли су на Аппле у великом броју.

Тако је у прошлој години од укупно нових Мац корисника, њих 16 одсто чинило бивше власнике Цхромебоок рачунара. Ови подаци такође говоре и о томе да готово 60 одсто Мац купаца у протеклој години чине новајлије на Аппле платформи.

Због резултата истраживања дјелује да смо се вратили у 2001. годину и прву Аппле продавницу која активно покушава да преобрати власнике ПЦ рачунара у Мац купце, преноси "БенцхМарк".

(Независне)