U Bijeljini otvoren tradicionalni Sajam turizma i gastrokulture :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini otvoren tradicionalni Sajam turizma i gastrokulture


Bijeljina je, tokom današnjeg i sutrašnjeg dana domaćin 12. Sajma turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2023". Organizator sajma je Turistička organizacija Grada Bijeljine. Sajam se održava u prostorijama hotela Drina u kojima zainteresovani posjetioci imaju priliku posjetiti preko 80 štandova izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Bijeljina će tokom ova dva dana biti centrom turističke promocije brojnih gradova iz okruženja. Svi oni će predstaviti turističku, etno, gastro i ostalu ponudu kojom raspolažu. Sajam je otvorio Denis Šulić, prvi čovjek Ministarstva trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.


 
-Sa ponosom mogu reći da je prošla turistička sezona u Republici Srpskoj bila rekordna po mnogim pokazateljima, s tim da mi podaci koje prikupljamo od prvog dana ove godine daju za pravo da prognoziram da će ova, 2023. godina biti još uspješnija. Želio bih takođe pohvaliti ekipu koja predstavlja Turističku organizaciju Grada Bijeljina kao i sve turističke radnike u Semberiji. Zadivljen sam vašim proaktivnim odnosom u pravcu da, u turističkom smislu maksimalizujete sve prednosti koje imate ovdje u Semberiji“, rekao je ministar Šulić, uz opasku da je ministarstvo na čijem je čelu pripremilo dva zakona iz oblasti turizma (zakon o ugostiteljstvu i zakon o boravišnim taksama) kojima će se dodatno potaknuti razvoj turizma na području Republike Srpske.


 
Direktor Turističke organizacije Republike Srpske, Miodrag Lončarević izrazio je zahvalnost turističkim radnicima u Semberiji. On je podsjetio javnost da je tokom prošle, 2022. godine na prostoru Republike Srpske ostvaren rekord, preko milion registrovanih turističkih noćenja i da su semberski turistički radnici imali značajan doprinos u ostvarenju ovog cilja.


 
Gradonačelnik Grada Bijeljina je pohvalio rad Turističke organizacije Grada Bijeljina i njene direktorice Jasne Abdulahagić. Brojni noviteti koje su uvedeni u radu bijeljinske Turističke organizacije već su doveli do vidljivih i mjerljivih rezultata.


 
-Prošle godine, naš grad je posjetilo preko 44 hiljade turista koji su ostvarili preko 84 hiljade noćenja. To je rekordan broj posjetilaca i noćenja kada je u pitanju Bijeljina. Zadovoljni smo ostvarenim ali tu ne stajemo. Nastavićemo i u ovoj godini da radimo na razvoju turističkih potencijala u našem gradu kako bismo i u narednim godinama imali sve bolje rezultate“, izjavio je gradonačelnik Petrović.



(Semberija info)