JOŠ JEDAN USPJEŠAN HELIKOPTERSKI TRANSPORT IZ HERCEGOVINE U BIJELjINSKU BOLNICU :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDAN USPJEŠAN HELIKOPTERSKI TRANSPORT IZ HERCEGOVINE U BIJELjINSKU BOLNICU


Helikopterskim servisom Republike Srpske danas je iz Trebinja u bijeljinsku bolnicu transportovana 47-godišnja pacijentkinja sa infaktom miokarda, gdje je interventni tim na čelu sa načelnikom dr Aleksandrom Janjičićem uradio hitnu intervenciju.
 
„Prilikom koronarografije kod pacijentkinje smo verifikovali tijesnu leziju na desnoj koronarnoj arteriji i u istom aktu smo implantirali stent, nakon čega se uspostavio potpuni protok kroz koronarnu arteriju.


 
Procedura je protekla bez komplikacija, pacijentkinja je hemodinamski stabilna i bez poremećaja ritma. Premiješta se u koronarnu jedinicu radi daljeg praćenja“, rekao je dr Janjičić.
 
U istom danu još jedan pacijent iz Hercegovine sa infarktom miokarda zbrinut je u našoj ustanovi. Ovim se potvrđuje da se i dalje uspješno održava saradnja PCI - centra za rješavanje akutnih infarkta miokarda u Bolnici Bijeljina sa drugim centrima koji nemaju rad angio sale 24/7 u cilju najefikasnijeg rješavanja problema kod pacijenata sa akutnim
infarktom miokarda.
 
„Zahvaljujemo se našim kolegama u Trebinju i Nevesinju i direktoru Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobanu Kusturiću na brzoj reakaciji i odličnoj saradnji“, rekao je dr Janjičić.