Dani iranske kulture u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Dani iranske kulture u Bijeljini


Uz prisustvo amabasadora Islamske Republike Iran u BiH, Njegove ekselencije gospodina Reza Ghelichkhana, večeras je u Centru za kulturu “Semberija” otvorena izložba u okviru “Iranskih dana kulture” koji se održavaju od 21. do 26. avgusta.

Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine izjavio je da kulturna saradnja predstavlja najbolju priliku za upoznavanje naroda i njihovih kultura.



“Večeras imamo priliku da upoznamo dio kulture Irana i antičke Persije. Sa gradonačelnikom Petrovićem gosti iz Irana razgovarali su o različitim vidovima saradnje, a na prvom mjetsu je kultura koja može biti most koji nas povezuje. Razgovarali smo i o ekonomskoj i drugim vidovima saradnje posredstvom naših ustanova i institucija”, istakao je Ostojić.



 Masaallah Shakeri, šef Misije Ambasade Islamske Republike Iran u Sarajevu izjavio je da Islamska Republika Iran izražava interesovanje za širu ekonomsku i kulturnu saradnju sa ovim regionom i gradom Bijeljina.

“Očekujem dobre rezultate saradnje u budućnosti sa gradom Bijeljina”, istakao je tom prilikom Shakeri.



U okviru “Iranskih dana kulture” u Bijeljini biće prikazano više iranskih igranih i animiranih filmova, dok je u Galeriji centra za kulturu večeras postavljena izložba fotografija o brojnim spomenicima kulture i znamenitostima grada Teherana. U okviru ove kulturne manifestacije biće predstavljena i iranska minijatura i kaligrafija.

Semberija info