KULTURNA RAZMJENA SA IRANOM UVOD U SARADNjU U DRUGIM OBLASTIMA :: Semberija INFO ::

 

KULTURNA RAZMJENA SA IRANOM UVOD U SARADNjU U DRUGIM OBLASTIMA


Otvaranjem izložbe iranskih minijatura i kaligrafije u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“,u Bijeljinisu počeli Dani iranske kulture. Otvaranju dana posvećenih kulturi ove zemlje prisustvovali su ambasador Irana u BiH Mašala Šakeri i savjetnik za kulturu Hosein Ansari.

Prijem za ambasadora Irana organizovao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i tom prilikom razgovarano je, ne samo o saradnji između Grada Bijeljina i Ambasade Irana i Iranskog kulturnog centra u oblasti kulture, nego i mogućnostima za druge vidove saradnje.



- Iskazana je obostrana želja da se realizuju i drugi vidovi saradnje, uključujući i dvosmjernu koordinaciju u organizaciji kulturnih događaja, ali i razmjenu posjeta umjetnika i drugih radnika u oblasti kulture. Takođe, tema su bile i unapređenje privredne saradnje, prije svega u oblasti agrara, kao i mogućnosti za posjetu bijeljinskih privrednika nekom od sajmova u Iranu, što bi bio jedan od početnih koraka u privrednoj saradnji, u čemu bi posredovala Ambasada - saopšteno je iz Gradske uprave Grada Bijeljina nakon razgovora gradonačelnika Petrovića i ambasadora Šakerija.