Druga izborna skupština Pokreta za Bijeljinu: Pet godina ozbiljnog i uspješnog političkog rada :: Semberija INFO ::

 

Druga izborna skupština Pokreta za Bijeljinu: Pet godina ozbiljnog i uspješnog političkog rada


Mitrović: Za nama je pet godina ozbiljnog i uspješnog političkog rada

Večeras je u Bijeljini održana Druga izborna skupština političke partije Pokret za Bijeljinu na kojoj se bira Glavni odbor i predsjednik stranke. Dosadašnji predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović izjavio je da je pet godina prošlo otkako je osnovan Pokret za Bijeljinu.



“Pokret za Bijeljinu je parlamentarna stranka na lokalnom nivou. Prije pet godina, na Veliku Gospojinu, održan je prvi Inicijativni odbor za osnivanje Pokreta za Bijeljinu. Mogu da izrazim zadovoljstvo dosadašnjim političkim djelovanjem i radom Pokreta za Bijeljinu. Postali smo parlamentarna politička partija, postali smo dio skupštinske većine i u lokalnoj vlasti obavljamo treću funkciju u gradu Bijeljina. Imamo potpredsjednika Skupštine grada, učestvujemo u skupštinskoj vlasti i imamo više članova stranke na odgovornim pozicijama. Za sve ove godine mislim da smo učinili puno toga za boljitak svih građana grada Bijeljina”, izjavio je Mitrović, naglasivši da je svojim dosadašnjim radom Pokret za Bijeljinu pokazao na niz primjera i akcija da predstavlja ozbiljan politički faktor.



“Građanima smo pokazali kako bismo mi to radili ukoliko dobijemo veću podršku. Mislim da su građani razumjeli našu politiku. Nakon pet godina, u istoj sali imamo prijavljenih 110 delegata koji učestvuju na Drugoj izbornoj skupštini. Biramo Gradski odbor od 55 članova, biramo predsjednika Pokreta za Bijeljinu. Članovi Glavnog odbora Pokreta za Bijeljinu dostavili su svoje prijedloge i ponovo su me predložili za funkciju predsjednika u drugom mandatu. Nadam se da ću dobiti podršku svih delegata i da ću u naredne četiri godine ponovo voditi pokret za Bijeljinu. Delegatima mogu obećati ostvarenje boljih izbornih rezultata i to da ćemo u narednom periodu promovisati još više naš izborni program. U narednim danima usvojićemo dokument pod nazivom “Deset tačaka za Bijeljinu”, bez čega nećemo ulaziti ni u jednu izbornu koaliciju. Oni koji prihvate tih deset tačaka, moći će s nama sarađivati na ostvarivanju boljitka Bijeljine. Sigurni smo da će to građani prepoznati. Nakon ove izborne skupštine započinjemo reorganizaciju stranke i pripremamo se za lokalne izbore na kojima ćemo ostvariti puno bolje izborne rezultate”, izjavio je Milenko Mitrović.



 Mitrović je podsjetio da je Pokret za Bijeljinu jedina politička stranka koja je lokalnog karaktera i koja je nakon osnivanja, u roku od godinu dana, postala parlamentarna.

“Pokazali smo da posjedujemo znanje, moć i sposobnost da prepoznamo trenutak kada treba podržati i više nivoe vlasti na republičkom nivou. Izašli smo na parlamentarne izbore zajedno sa Ujedinjenom Srpskom i osvojili smo jedan poslanički mandat na nivou naše izborne jedinice. Postali smo dio  republičke vlasti, što pokazuje da je Pokret za Bijeljinu respektabilan faktor koji ima uvažavanje drugih političkih partnera. Iako imamo status lokalne političke partije, uvijek smo podržavali snage koje čuvaju Republiku Srpsku i bore se za interese Republike Srpske u teškim političkim periodima. Nikada nećemo dozvoliti da političari iz federalnog Sarajeva i inostrane sudije upravljaju Republikom Srpskom. Znamo kako je stvorena Republika Srpska. Zalažemo se za mir, stabilnost, jedinstvo i sabornost” naglasio je Mitrović. 

Igor Bešlić, dosadašnji generalni sekretar Pokreta za Bijeljinu izjavio je da Pokret za Bijeljinu želi podmladiti svoje redove i unijeti u stranku novu energiju.

“Pred nama su lokalni izbori i želimo da još jednom potvrdimo da smo ozbiljna politička stranka na ovim prostorima. Naša vrata su otvorena za tu novu energiju, nove ideje i vizije  koje će nam obezbijediti još bolje izborne rezultate na narednim lokalnim izborima”, izjavio je Bešlić.


Semberija Info