„INTERAGRO 2023“ – PREDSTAVILI SE I SREDNjOŠKOLCI :: Semberija INFO ::

 

„INTERAGRO 2023“ – PREDSTAVILI SE I SREDNjOŠKOLCI


U toku je posljednji dan ovogodišnjeg, 21. po redu Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“. Na 7000 kvadratnih metara izložbenog prostora svoje proizvode i usluge predstavlja ukupno 151 izlagač. Sajam se održava pod motom „Novac je sredstvo a zemlja bogatstvo“.

Redovan učesnik bijeljinskog sajma je Javna ustanova „Poljoprivredna i medicinska škola“ iz Bijeljine. Ove godine su predstavili samo dio proizvoda koje učenici ove škole uzgajaju na školskom imanju i proizvode u školskim radionicama. Zainteresovane posjetioce tokom jučerašnjeg dana, na školskom paviljonu su dočekivali učenici Tanja Gvozdenović, Dragiša Novaković i Petar Rankić. Svi pohađaju treći razred i planiraju nastaviti školovanje u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

-Sve što na našem štandu možete vidjeti sve smo uzgojili i proizveli u okviru naše škole. Zahvalna sam svim našim profesorima jer nam nesebično prenose svoja znanja a koliko smo kao učenici uspjeli naučiti djelimično možete vidjeti na našem štandu. Ja sam planirala da po završetku srednje škole upišem poljoprivredni fakultet jer je ovo posao koji mi se jako sviđa. Obišli smo danas izlagače na sajmu i vidjeli koliko nove, moderne tehnike je izloženo. Koliko će to sve napredovati u narednih pet ili deset godina, možemo samo pretpostaviti. A ja želim biti u toj oblasti, učiti i biti na usluzi našim poljoprivrednim proizvođačima“, izjavila je za „Semberija INFO“ Tanja Gvozdenović.

Semberija info