BIJELjINA: SVEČANO OTVOREN KONGRES O ZDRAVLjU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: SVEČANO OTVOREN KONGRES O ZDRAVLjU


U Etno selu "Stanišići", večeras je u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske i Fakulteta zdravstvenih studija, Univerziteta Bijeljina ,otvoren prvi naučno-stručni kongres medicinskih sestara i tehničara pod nazivom "Zdravlje za sve - pogled u budućnost". Kongresu prisustvuje oko 250 medicinskih radnika iz zemlje i regiona. sa više od 45naučnih i stručnih radova.



 Tatjana Perić, predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske, rekla je u ime organizatora da je cilj ovog Kongresa  učenje ,zbližavanje zdravstvenih radnika  irazmjena iskustava.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Milan Latinović rekao je da je edukacija u ovoj oblasti od velikog značaja jer je ogroman broj novih saznanja.

-Posebno zadovoljstvo što na kongresu učestvuju doktori, magistri farmacije i medicinske sestre i tehničari, jer zdravstveni radnici samo kroz timski rad, razmjenu i poređenje svojih znanja i sposobnosti mogu zadovoljiti zdravstvene potrebe građana”,naglasio je Latinović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je ovo još jedan od dokaza da medicina, kao jedna od najhumanijih prirodnih nauka, brine o onom najvažnijem što jedno društvo ima, a to je zdravlje
 ljudi.

(Semberija info)