OKTOBAR JE PRILIKA ZA ŽENE PREDUZETNIKE :: Semberija INFO ::

 

OKTOBAR JE PRILIKA ZA ŽENE PREDUZETNIKE


Foto: Semberija info
Posljednjeg dana septembra ove godine u Bijeljini je održan Sajam ženskog preduzetništva. Organizatori sajma su bili Područna privredna komora Bijeljina, Područna zanatsko preduzetnička komora Bijeljina, Gradska uprava Grada Bijeljina, Ženska zadruga i AD „Komunalac“ a na sajmu je svoje proizvode i usluge predstavilo 25 preduzetnica sa područja Bijeljine i okoline.

Pored izlagačkog dijela, u sklopu sajma je održana panel diskusija na kojoj su učestvovale Vesna Petrović (Fakultet poslovne ekonomije, Bijeljina), Tanja Milinković (Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“), Ankica Todorović (Odsjek za LER i evropske integracije, Grad Bijeljina), Tanja Kojić (agencija „K-Sistemi“) i Vladana Runjevac („Mamasita“). Učesnice panela su, svaka iz svoga ugla, govorile o pozitivnim aspektima ženskog preduzetništva ali su i ukazale na teškoće sa kojima se susreću žene koje se odluče da pokrenu privatni biznis.



-Sajam ženskog preduzetništa je bio prilika da se preduzetnice sastanu, razmijene iskustva i da se međusobno povežu. Svaka žena koja ima sopstveni biznis zna težinu koju on nosi, ne samo u pogledu nepoznavanja pravila poslovanja i same administracije nego i u pogledu obaveza koje preuzima, budući da je ona i majka, žena u kući i vlasnica svoje firme. U cilju konkretne podrške ženama koje žele da se bave preduzetništvom, mi, ispred Agencije K-SISTEMI smo pokrenuli akciju OKTOBAR – MJESEC DOBRIH POSLOVA u kojoj nudimo besplatnu pomoć prilikom registracije preduzetničke radnje – s.p. i pozivamo sve naše sugrađanke, koje žele da zaplove u vode biznisa, da nam se jave i da zajedno prođemo makar prvi korak – otvaranje firme“, istakla je Tanja Kojić, direktorica Agencije za administrativnu podršku, poslovno savjetovanje i marketing K-SISTEMI i učesnica panel diskusije na Sajmu ženskog preduzetništva.

(Semberija info)