Slavenko Ristić uručio poklon pripadniku Gorske službe Miroslavu Vujanoviću :: Semberija INFO ::

 

Slavenko Ristić uručio poklon pripadniku Gorske službe Miroslavu Vujanoviću


Većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac /TRB/ Slavenko Ristić uručio je pištolj „RS9 Vampir“ pripadniku Gorske službe spasavanja – stanica Bijeljina Miroslavu Vujanoviću povodom njegovog nesebičnog zalaganja i pomoći koju je pružio stanovnicima Turske nakon razornog zemljotresa u kojem je stradalo više od 50.000 ljudi.
 
Vujanović je istakao da je svaki član Gorske službe spasavanja uvijek spreman da pomogne ljudima u njegovoj lokalnoj zajednici i na svakom mjestu u svijetu gdje je to potrebno, ali da mu je drago što je jedan privrednik, uz sve svoje obaveze i poslove, primijetio rad i predanost svojih sugrađana.
 
- Ja sam cijeli život vojnik, a vojniku je najveća čast kada mu pokloniš pištolj ili sablju. Poklon je mnogo vrijedan i ostaće mojoj djeci i generacijama nakon mene, da ga čuvaju. Postoji nešto što me uvijek vuče naprijed, kada se drugi nađu u nevolji, samo nazovem suprugu i kažem da spakuje torbe. Niko ne može da me zaustavi. Da se, ne daj Bože, ponovo dogodi neki zemljotres, krenuo bih bez razmišljanja – rekao je Vujanović.
 
On je naglasio da gospodina Slavenka Ristića vidi kao velikog patriotu i čovjeka koji je uvijek dostupan za bilo koga u Bijeljini i van granica Republike Srpske.
 
- Malo je čudno da se takvi ljudi, privrednici, ponašaju onako kao što se ponaša Ristić. Zato ga i poštujem. Mnogo je onih koji imaju veća finansijska sredstva od Slavenka, a nisu dali ni dvije marke za neku akciju. Ristić se pojavio u Gorskoj službi i pitao – „Treba li vam nešto?“ i odmah je bilo jasno o kakvom je čovjeku riječ. Njegova pomoć traje i danas – dodao je Vujanović.
 
Pištolj „RS9 Vampir“ jedan je od proizvoda TRB-a po kojem je ova firma poznata u svijetu, uz oklopno multifinkcionalno terensko vozilo „Despot“ i lako taktičko vozilo „Vihor“.