PU BIJELjINA: ŠTA SE DESILO U OŠ „KNEZ IVO OD SEMBERIJE“? :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: ŠTA SE DESILO U OŠ „KNEZ IVO OD SEMBERIJE“?


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su nadležni predstavili rezultate rada pripadnika Ministarstva ostvarene tokom prvih devet mjeseci 2023. godine. Pored toga, načelnik PU Bijeljina je upoznao javnost sa slučajem koji se desio tokom jučerašnjeg dana u Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“.

-Dana 25.10.2023. godine u 17:21 časova u Policijskoj stanici Bijeliina 1 zaprimljena je prijava od strane nastavnog osoblja OŠ „Knez Ivo od Semberije“ da je maloljetno muško lice u hodniku škole pogodilo kamenom nastavnicu u glavu i da se isti poslije toga udaljio u nepoznatom pravcu. Po primljenoj prijavi policijski službenici su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, obavješten je dežurni tužilac OJT u Bijeljini pod čijim nadzorom i uz čiji koordinaciju je nastavljen dalji rad. Povrijeđenoj nastavnici je ukazana ljekarska pomoć kojom prilikom se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu zadobijenih povreda. Daljim operativnim radom utvrđeno je da je nastavnici povrede nanijeo maloljetnik, 2011. godište, učenik OŠ „Knez Ivo od Semberije“. Dalje mjere i radnje sprovodimo pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina“, izjavio je načelnik Terzić.

Po pitanju rezultata rada pripadnika PU Bijeljina, ukupno stanje bezbjednosti na području operativne nadležnosti Policijske uprave Bijeljina ocjenjeno je kao zadovoljavajuće.

Načelnik PU Bijeljina, Stjepan Terzić iznio je podatak o 678 evidentiranih krivičnih djela tokom analiziranog perioda gdje su nadležnim tužilaštvima podnesena 563 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 629 lica. Načelnik Terzić je istakao visok procenat rasvijetljenosti krivičnih djela u iznosu od približno 90%.

Tokom prva tri kvartala 2023. godine pripadnici Policijske uprave Bijeljina su evidentirali 183 slučaja zloupotrebe opojnih droga, od čega 37 krivičnih djela i 146 prekršaja.

Načelnik Sektora policije Igor Kapikul predstavio je podatke o javnom redu i miru koji je tokom posmatranog perioda ove godine narušen 362 puta. Evidentirano je 497 prekršaja u odnosu na koje je podnijeto 47 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata 383 prekršajna naloga.

Po pitanju saobraćajnih nezgoda, tokom analiziranog perioda evidentirano je njih 752. U 12 saobraćajnih nezgoda 14 lica je izgubilo život (pet u Bijeljini, četiri u Šamcu, tri u Pelagićevu i dvije u Ugljeviku). Teške tjelesne povrede je zadobilo 52 a lakše 229 lica. Najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda su nepropisno odstojanje, oduzimanje prvenstva prolaza, nepropisno izvođenje vožnje unazad, neprilagođena brzina kretanja vozila... Nepropisna brzina kretanja vozila je najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teško povrijeđenim licima.

Pripadnici PU Bijeljina evidentirali su 17 029 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključen 1401 vozač od kojih je 1160 vozača isključeno zbog prekomjerne količine alkohola u krvi, 85 zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i 121 zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava.

(Semberija info)