MLADEN SAVIĆ: Neću da budem dio bilo kakvih zakulisanih radnji :: Semberija INFO ::

 

MLADEN SAVIĆ: Neću da budem dio bilo kakvih zakulisanih radnji


Saopštenje za javnost Mladena Savića novoimenovanog generalnog direktora Vazduhoplovnog zavoda „Orao“ prenosimo u cjelosti:

Poštovani !

Povodom imenovanja za generalnog direktora Vazduhoplovnog zavoda „Orao“ i dešavanja koja je jutros proizvela grupa radnika ne dozvoljavajući mi da uđem u krug fabrike i preuzmem rukovođenje firmom, imam potrebu da se oglasim u javnosti.

Izuzetno cijenim ulogu Vazduhoplovnog zavoda „Orao“ u privrednom razvoju Republike Srpske. Prethodne rukovodioce i radnike „Orla“ smatram velikim patriotama jer su  u najkritičnije vrijeme po Srpsku demonstrirali jedini ispravan način kako sačuvati ovaj privredni gigant i ostali mu lojalni sve vrijeme.

Istovremeno imam potrebu da podsjetim kako potičem iz normalne porodice koja me uvjek usmjeravala na prave vrijednosti. Imenovanje za generalnog direktora sam doživio kao šansu za dalje usavršavanje u karijeri ali prevashodno kao mogućnost da zajedno sa radnicima unaprijedim već postojeći sistem i požrtvovanim radom doprinesem boljim rezultatima Vazduhoplovnog zavoda „Orao“.

Međutim, s obzirom da se već na početku mandata susrećem sa ozbiljnom opstrukcijom, imam potrebu poručiti sljedeće. Neću i ne želim da budem dio bilo kakvih zakulisanih radnji. Odluku Vlade Republike Srpske i Nadzornog odbora o imenovanju na poziciju generalnog direktora ću apsolutno poštovati, nadajući se da će u najkraćem roku biti ostvareni uslovi da preuzmem rukovođenje „Orlom“, odnosno da zajedno sa zaposlenima doprinesem napretku ovog privrednog giganta!

S poštovanjem!

Mladen Savić, generalni direktor Vazduhoplovnog zavoda “Orao’