UDRUŽENjE UROLOGA SRBIJE: ZAVRŠNICA NAUČNOG SKUPA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE UROLOGA SRBIJE: ZAVRŠNICA NAUČNOG SKUPA U BIJELjINI



Izvor: Semberija info / O. Stjepanović

Danas se završava stručni skup “Hitna stanja u urologiji” koji je organizovalo Udruženje urologa Srbije, a uz podršku Grada Bijeljina. Ovom trodnevnom naučnom skupu odazvalo se oko 150 urologa i drugih specijalista iz Srbije, Republike Srpske, FBiH, Crne Gore i Makedonije. 

- Bavimo se jako važnom tematikom, rešavanjem hitnih uroloških bolesti, hirurškim i konzervativnim metodama lečenja. Skup je multidisciplinaran, jer osim urologa, tu su eminentni radiolozi, anesteziolozi i nefrolozi. Osim zanimljivih predavanja, razmene znanja i iskustava i prikaza slučajeva, skup je važan jer je dogra prilika da se urolozi upoznaju, da u interakciji pronalaze najbolja rešenja za pacijente”, rekao je predsjednik Udruženja urologa Srbije doc. dr Ivan Vuković.



Uz riječi zahvalnosti dr Dušku Milićeviću, urologu iz Bijeljine, kao i predstavnicima Grada Bijeljina,  gradonačelniku Ljubiši Petroviću i savjetniku gradonačelnika Radiši Petroviću na nesebičnoj pomoći oko organizacije, jer su prepoznali značaj ovako važnog naučnog skupa, dr Vuković je rekao da postoji namjera da i narednih godina organizuju skupove u Bijeljini. Savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović istakao je da je izor Bijeljine za mjesto organizacije ovog skupa, važna poruka da medicina i nauka uopšte, ne treba da poznaje granice, a posebno granice između Srbije i Republike Srpske. 

-Treba nam saradnja strukovnih udruženja svih vrsta, kako bismo granice činili što nevidljivijim i kako bi ideje i znanja bili razmjenjivani bez problema, a posebno zadovoljstvo nam je što ste se za mjesto skupa izabrali Bijeljinu”, rekao je Petrović.