NAJAVA: U JANjI SE PRIPREMA IZLOŽBA GOLUBOVA :: Semberija INFO ::

 

NAJAVA: U JANjI SE PRIPREMA IZLOŽBA GOLUBOVA


    Izvor: Semberija info / I. Gutić

U organizaciji Udruženja za odgoj i zaštitu golubova i ptica „Ljubimac Janje“ u Janji će se u periodu od 22. do 24. decembra održati prva specijalna izložba autohtonih rasa golubova sa područja BiH pod nazivom „Memorijal Asim Đekić – Aski“. Izložba se organizuje u čast preminulog Asima Đekića, jednog od osnivača janjanskog Udruženja za odgoj i zaštitu golubova i ptica.

Asim Đekić Aski

- Želimo na ovaj način da čuvamo sjećanje na našeg druga i brata, čovjeka koji je pasionirano volio golubove i koji je tu ljubav znao prenijeti i na nas mlađe. Što se tiče izložbe, biće izloženo oko 350 golubova koji pripadaju autohtonim bh. rasama. Izlagači, njih 30 su naši prijatelji iz Travnika, Tešnja, Sarajeva, Lukavca, Srebrenika, Teočaka uz naravno, naše domaće uzgajivače“, izjavio je za „Semberija INFO“ Mirza Đezić, sekretar Udruženja za odgoj i zaštitu golubova i ptica „Ljubimac Janje“.



Izložba će biti otvorena u petak, 22. decembra, kada je planirano sudijsko ocjenjivanje i rangiranje izloženih golubova. Drugi i treći dan izložba će biti otvorena za javnost.