Pobjednik druge etape Dilan Hopkins :: Semberija INFO ::

 

Pobjednik druge etape Dilan Hopkins


Biciklista Dilan Kopkins, Australijanac, koji nastupa za klub iz Ljubljane, pobjednik je druge etape Međunarodne biciklističke trke “ Beograd - Banjaluka” koja je vožena do Bijeljine, u dužini od 140 kilometara. U biciklističkoj trci učestvuje oko 175 takmičara iz četrdeset zemalja. Sa ove biciklističke trke svojim rezultatima izdvojiće se i učesnici za Olimpijske igre u Parizu.


 
Ulicama Bijeljine vožena su tri kruga i pobjednik ove etape Dilan Hopkins izdvojio se sa još dvojicom biciklista za nešto više od jednog minuta i prvi je stigao do cilja. Za drugu poziciju izborio se Danijel Albreht, dok je na poziciji broj tri završio takmičar Danijel Košela.
 
U ime Bijeljine, kao grada domaćina osamnaeste Međunarodne biciklističke trke “Beograd - Banjaluka”, takmičarima se obratio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, istakavši da ova tradicionalna biciklistička trka, koja već šesnaestu godinu prolazi kroz Bijeljinu, na najbolji način povezuje Srbiju i Republiku Srpsku.


 
“Trudićemo se da budemo dobar domaćin i da Bijeljinu pokažemo u najljepšem svjetlu. Ova biciklistička trka nosi sjajnu reputaciju. Želim da  čestitam svim takmičarima, zajedno sa njihovim timovima, na sjajnoj trci, da čestitam pobjednicima i da svim takmičarima poželim dalji uspješan i bezbjedan nastavak trke, naravno, uz želju da se i dogodine vidimo ponovo u Bijeljini”.


 
Već sutra vozi se etapa od Zvornika, preko Bratunca i Šekovića do Vlasenice, u dužini od 145 kilometara. U subotu se vozi etapa od Višegrada, preko Rudog, Rogatice, Sokoca i Pala do Jahorine, nadmorska visina oko 3.500 metara, a etapa je dugačka 190 kilometara. Na kraju će se voziti etapa od Doboja, preko Laktaša do Banjaluke, dugačka 135 kilometara.
 
Semberija info