PRAZNIK KINOLOGIJE U SEMBERIJI :: Semberija INFO ::

 

PRAZNIK KINOLOGIJE U SEMBERIJI


Državna izložba pasa (CAC) i druga međunarodnaizložbe pasa (CACIB), okupila je danas u Etno - selu „Stanišići“ veliki broj, kako izlagača, tako i ljubitelja pasa.

Izložbu je organizivalo Kinološko udruženje „Semberija“ u saradnji sa Kinološkim udruženjem Republike Srpske, a eminentnim sudijama i publici, danas se predstavilo oko 270 pasa iz pet zemalja. 



Na izložbi su se mogli vidjeti njemački ovčari, rotvajleri, bernardinci, šarplaninci, srednjeazijski ovčari, mali patuljasti psi,biglovi, čivave i pudlice, a izložba  je rangirana po grupama, odnosno po starosti pasa – od najmlađih,  do najstarijih, veterana.



- Prijavljeno je oko 270 pasa iz BiH, Srbije, Italije,Mađarske, čak i Gane. Ovo takmičenje je izbor za najljepšeg psa, gdje se gleda sve ,od dlake,od toga kako se pas kreće, kako izgleda. Imamo devet grupa i u svakoj po dva do tri izbora. Kada izaberemo najljepše, oni idu na bis, a nakon toga na super bis, što je jedna od najvećih titula na oba takmičenja”, pojasnio je Dejan Ismić iz Kineloškog udruženja “Semberija”.



Predsjednik Kinološkog saveza RS, Radovan Mazalica ,ovom prilikom je najavio da će  BiH uskoro postati punopravan član Svjetske kineloške organizacije.
- Ove godine BiH treba da postane punopravan član Svjetske kineloške organizacije. Bili smo asocijativni članovi, ali punopravno članstvo će nam dati mnoge benefite u svemu što sačinjava kinelogiju. U osmom mjesecu treba da bude potpisan ugovor u Ženevi”, naveo je Mazalica.

Izložbu je otvorio savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.


Semberija info - S. Nikolić