Državljanin SAD uhapšen na prelazu Gradiška zbog kompjuterske prevare :: Semberija INFO ::

 

Državljanin SAD uhapšen na prelazu Gradiška zbog kompjuterske prevare


Foto: Granična policija BiH
Pripadnici Granične policije BiH su na prelazima širom BiH posljednih nekoliko dana uhapsili devet osoba.

Tako su danas uhapsili D.P. (32), državljanina BiH.

"Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela prevara. Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu", navode iz Granične policije.

Dan ranije na Aerodromu Banjaluka, na letu iz Dortmunda uhapsili su R.D. (28).

"Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka", dodaju iz ove bezbjednosne agencije.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška 26. u ponedjeljak su uhapsili J.K. (35) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela prevara. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Prethodno, 25. februara, pripadnici ove jedinice su na osnovu raspisanih potraga uhapsili dvije osobe na prelazu Gradiška.

Za bh. državljanina A.H. (38), utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela utaja. Kontrolisan je na ulasku u BiH i predat službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona dok je za državljanina Sjedinjenih Američkih Država i BiH, V.K. (45) ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS raspisalo potragu zbog krivičnog djela kompjuterska prevara.

"Kontrolisan je na izlasku iz BiH i predat službenicima Policijske uprave Banjaluka", navode iz Graničen policije.

Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 24. februara prilikom ulaska u BiH uhapsili S.V. (44).

"Utvrđeno je da Općinski sud u Bugojnu potražuje državljanina Hrvatske zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u obavljanju poslova bezbjednosti. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Takođe, pripadnici ove jedinice, 23. februara uhapsili su D.R. (30) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela iznuda. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka", navode iz Granične policije BiH.

Naveli su da su na Aerodrom Sarajevo, 23. februara, na letu iz Istanbula uhapsili A.K. (39), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnih djela nasilje u porodici i bludne radnje.

Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Isti dan na prelazu Izačić uhapšen je I.M. (23) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Državljanin Hrvatske je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Izačić i predat službenicima Policijske uprave Bihać", zaključuje se u saopštenju.

(Nezavisne)