KOŠARKA: PRVA LIGA RS: POČINjE FINALNA SERIJA :: Semberija INFO ::

 

KOŠARKA: PRVA LIGA RS: POČINjE FINALNA SERIJA



Sezona 2023/24. Prve lige Republike Srpske za košarkaše ulazi u svoju završnicu. Sutrašnji dan je rezervisan za prvu utakmicu finalne serije ovosezonskog plej ofa u kojoj će se sastati KK „Jahorina“ Pale i KK „Budućnost Profi“ iz Bijeljine.

Učesnici finala plej ofa su u regularnom dijelu prvenstva odigrali dvije utakmice. U šestom kolu, koje se igralo 11. novembra prošle godine bijeljinski košarkaši su na domaćem terenu savladali Jahorinu rezultatom 69:67. Uzvratni susret je odigran 23. marta u okviru 23. kola 1.MLRS gdje su Paljani uzvratili i sa 72:62 savladali KK „Budućnost“.



Na putu do finala, ekipa sa Pala je završila regularni dio sezone na prvom mjestu prvoligaške tabele sa samo tri poraza dok je u polufinalu plej ofa sa dvije pobjede iz daljeg takmičenja izbacila ekipu KK „Akademac“ iz Banjaluke. Drugi finalista, KK „Budućnost Profi“ u plej of je ušao sa drugog mjesta tabele 1.MLRS a u polufinalu plej ofa igrali su gradski derbi sa KK „Radnik“. Susret starih rivala pružio je bijeljinskim ljubiteljima košarke tri odlične sportske predstave da bi nakon trećeg meča košarkaši Budućnosti imali potrebnih 2:1 u pobjedama za plasman u finale doigravanja.



- U finalne mečeve ne ulazimo sa bijelom zastavom, već maksimalno motivisani i nošeni elanom pobjede iz polufinala. Borićemo se za svaku loptu i za svaki poen. Očekujem tešku seriju, ali prije svega košarkaški spektakl. Nadam se punim tribinama u obje dvorane i da ti susreti budu praznici košarke“, izjavio je Dario Čojić, trener KK „Budućnost Profi“.

Bijeljinski košarkaši će imati priliku da ponove uspjeh iz sezone 2021/22. kada su osvojili titulu prvaka Republike Srpske postigavši najveći uspjeh u klupskoj istoriji. Prama pravilima takmičenja, finalna serija se igra na tri dobijene utakmice s tim da će KK „Jahorina“, kao bolje plasirana u regularnom dijelu šampionata, imati prednost domaćeg terena. Prva utakmica igra se sutra, 20. aprila sa početkom u 20 časova, Sportska dvorana „Peki“ Pale a uzvratna u srijedu, 24. aprila u Bijeljini.