Srbija saznala rivale u narednoj rundi Mundobasketa :: Semberija INFO ::

 

Srbija saznala rivale u narednoj rundi Mundobasketa


Završeno je takmičenje u grupi A.

Nakon Dominikanske Republike plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva osigurala je i reprezentacija Italije. “Azuri“ su danas savladali domaće Filipine sa 90:83  i tako osigurali drugo mjesto u grupi.
 
Dakle, Dominikana i Italijani prolaze dalje i u osmini finala biće glavni rivali Srbije za plasman u četvrtfinale. Četvrti učesnik novoformirane grupe biće Kina, Portoriko ili Južni Sudan. Utakmice grupe B igraju se sutra. Ukoliko “Orlovi“ savladaju Južni Sudan prenijeće maksimalan broj bodova kao i Dominikanska Republika i jasno je da će ove selekcije biti u prednosti, prije svih u odnosu na Italijane, koji će vjerovatno morati dobiti obje utakmice. Biće ovo lijepa prilika da se srpski košarkaši revanširaju Italiji za dva bolna poraza sa posljednjeg Evrobasketa i olimpijskih kvalifikacija u Beogradu.
 
Italijanima je protiv Filipina odgovarao i poraz do 12 razlike, ali izbranici Đanmarka Poceka nisu o tome razmišljali, jer su znali da se svaka pobjeda prenosi u narednu fazu. Definitvno su se oporavali od poraza od Dominikanaca i odigrali ozbiljan meč i pokazali da posjeduju ogroman potencijal. Filipni nisu bili lagan zalogaj, ali su uspjeli da izbore ubjedljiv trijumf. Danas u ubacili čak 17 trojki.
 
Italiju su do pobjede predvodili Simone Fontekio sa 18 poena, Đampaulo Riči je imao 14, dok su Stefano Tonut i Marko Spisu dodali po 13. Kod domaćina Džordan Klarkson je imao 23 poena .
 
Grupa A: Dominikanska Republika 6, Italija 5, Angola 4, Filipini 3.

(Nezavisne)