ОБИЉЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА


Народна библиотека „Филип Вишњић“, школа страних језика „Англиа“ и „Амерички кутак“, обиљежили су Европски дан језика. Директор Библиотеке Јован Цвјетковић, рекао је да је порука поводом обиљежавања овог дана, „значај учења страних језика“ , те да учењем страних језика, упознајемо и културе других народа.


-Сваке године поводом Европског дана језика организујемо дружење са грађанима, а за наше суграђане смо, као поклон, припремили 50 књига на неколико страних језика. На тај начин желимо да их заинтересујемо, да, ако до сада нису учили страни језик, то учине и стекну богатство језика и других култура“, рекао је Цвјетковић и најавио да ће Библиотека, за своје чланове организовати бесплатан тромјесечни курс француског језика.

-Имамо више од 10. 000 чланова, а за све заинтересоване чланове ћемо крајем октобра организовати курс француског језика, што смо радили и претходних година. Позивам наше чланове који су заинтересовани да уче француски језик да нам се јаве, а предавач ће бити професорица која је предавач у основним и средњим школама у Бијељини“, рекао је Цвјетковић. Власница и директор школе страних језика „Англиа“ Верица Амиџић је изразила задовољство што на овај начин обиљежавају Европски дан језика.

-Ако желимо да будемо дио свијета, неопходно је да учимо стране језике, а познавање страних језика је богатство. Нажалост, епидемиолошка ситуација донијела је бројне проблеме, али то не умањује потребу за учењем. Имамо нове могућности учења страних језика, као што је онлине настава, тако да не можемо проналазити изговоре да не учимо, а „Англиа“ је организована и за онлине и класично учење“, истакла је Амиџићева. Координатор „Америчког кутка“ Далибор Тодоровић рекао је да познавање страних језика не само да утиче на разумијевање културе других народа, већ повећава и личне шансе на тржишту рада, а самим тим утиче и на привредни сектор. Активности поводом Европског дана језика организоване су на платоу испред Библиотеке, а у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.
 
 Semberija. info