ПОЧЕЛА ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА У БИЈЕЉИНИ


,,Дјечија недјеља“, манифестација која се широм свијета обиљежава прве седмице мјесеца октобра и  која за циљ има побољшање укупне бриге о дјеци, ове године обиљежава се под мотом ,,Здраво тијело- ведар дух“, а траје од петог до деветог  октобра.

У недјељи дјетета бијељинске установе и удружења реализују низ активности с циљем обезбјеђивања једнаких могућности за сву дјецу. Међу установама које обиљежавају недјељу којој се сва дјеца радују  је и Дјечији вртић ,,Драган и Зоран“ . У овом вртићу су, као и ранијих година, припремили низ активности које ће бити испуњене дјечијом маштом и креативношћу. 



- У складу са препорукама Института за јавно здравство и Министарства просвјете и културе ми смо у нашој установи припремили низ различитих активности  за малишане. Тако смо првог дана манифестације, у сарадњи са бијељинским Карате клубом ,,Академац“, организовали ,,Дан спорта“, а у уторак, шестог октобра, дјеца старије вртићке групе  1 иду на излет, док ћемо  њихове нешто млађе другаре, дјецу средњих вртићких група, повести у шетњу и указати им колико је шетња важна за здравље, наводи директор Дјечијег вртића ,,Драган и Зоран“  Горан Гашић.

Како истичу у Дјечијем вртићу ,,Драган и Зоран“, здрав стил живота усваја се од најмлађе доби, па је вртић уз родитељски дом, најбоље мјесто за прва сазнања о томе како хигијенске навике утичу на наше здравље. Зато су, у сарадњи са ЗУ Специјалистички центар ,,Др Јелић“ , за малишане средње вртићке групе организовали сусрет са стоматологом. Циљ ове активности је, како појашњавају,  малишанима указати на улогу зуба у животу, које су све могућности у превенцији каријеса, ко и шта нам помаже у очувању здравих зуба, те да је редовна посјета стоматологу најбоља превенција против каријеса. Малишани старијих и млађих вртићких група тог дана ће након доручка ићи у шетњу.

- У четвртак, осмог октобра, дјеца старије вртићке групе 2  иду на излет, а за дјецу из млађих и средњих вртићких група у двопришту нашег вртића организовали смо ликовне активности ,,Цртам, стварам, шарам“, наводи Горан Гашић.

Посљедњи дан манифестације, већ традиционално, предвиђен је за посјету Народној библиотеци ,,Филип Вишњић“. Ову установу клултуре посјетиће старије групе вртићке дјеце, а њихови нешто млађи другари прошетаће Градским парком.

​Семберија инфо - М.Решидовић