МЛАДЕ ОДБОЈКАШИЦЕ НА СТАЗАМА УСПЈЕХА :: Semberija INFO ::

 

МЛАДЕ ОДБОЈКАШИЦЕ НА СТАЗАМА УСПЈЕХА


Градоначелник Града Бијељине Мићо Мићић данас је уприличио пријем за стручни штаб и одбојкашице Одбојкашког клуба „Либеро“ из Бијељине. Повод пријему је остварени успјех овог клуба у претходној такмичарској сезони. Наиме, ОК „Либеро“ је од ове сезоне члан Прве лиге РС за одбојкашице у којој је већ убиљежио прве побједе.

Бојан Квргић, тренер ОК ,,Либеро“ је истакао да клуб, од свог оснивања 2015. године константно напредује што је на крају такмичарске 2019/20. године резултирало уласком у Прву лигу РС за одбојкашице.

-Овај успјех нам значи веома много. Ми смо млада екипа, млад и перспективан клуб који се ослања на властиту школу одбојке као извориште играчког кадра првог тима, овдје присутна су дјеца из наше школе, из нашег града. Главни циљ ОК „Либеро“ у овој сезони је изборити останак у прволигашком статусу а на том путу ће се ослањати на дјевојке из своје одбојкашке школе'', рекао је тренер Квргић и истакао да очекује квалитетније и теже утакмице у Првој лиги, као и да постоји могућност за ангажовање неколико искуснијих одбојкашица као појачања.

-Међутим, опет напомињем да се ми, у ОК „Либеро“ ослањамо, прије свега, на наше одбојкашице, наш кадар, нашу школу, на дјецу која су изашла из одбојкашке школе ,,Либеро“, нагласио је Квргић, изразивши захвалност родитељима одбојкашица од којих ОК ,,Либеро'' има безрезервну подршку.

 На пријему се, у име својих саиграчица обратила Сања Драгојловић, истакавши је да јој много значи играње у Првој лиги РС, гдје ће у једној квалитетној конкуренцији моћи показати своје играчке квалитете и појединачно и као дио овог младог колектива. -Улазак у прву лигу РС за нас је велики успјех који чини изузетно поносним све нас. Ми смо млад клуб и овај успјех свједочи другима, изван клуба, колико значимо, колико можемо а нама самима у клубу показује докле може довести рад, ред и дисциплина у бављењу спортом. Без обзира на пандемију, на немогућност тренирања и такмичења, ми смо се међусобно договарале како и колико да појединачно тренирамо код куће како би сачувале форму за наставак такмичења“, казала је Сања Драгојловић.
Градоначелник Мићић се захвалио младим одбојкашицама и њиховим тренерима на посјети, истакавши да је недавно присуствовао једном тренингу овог клуба, те изразивши задовољство младошћу, снагом и успјехом којим зрачи ОК „Либеро“.

-Они су млад, али већ велики клуб. Доћи до Прве лиге РС са играчким кадром који чине већином дјевојке из бијељинских средњих школа, јесте подвиг којим се мало клубова може похвалити. Овај клуб има преко 150 полазница што свједочи о озбиљном спортском рату њиховог стручног штаба“, рекао је Мићић.

Између осталих клубова, и ОК „Либеро“ свједочи да је Бијељина град спорта и да није без разлога добила признање Европски град спорта за 2020., подсјетио је градоначелник Мићић.

-Овом признању су у првом реду допринијели наши спортски радници, наши тренери, наши спортисти. Циљ Градске управе у наредном периоду је укључити што више дјеце и омладине у рад спортских клубова на подручју Семберије“, прецизирао је градоначелник.

Шеф стручног Штаба ОК „Либеро“ Бојан Квргић је у знак захвалности за указану подршку градоначелнику Мићићу поклонио клупски дрес. -Много нам значи подршка градских власти на челу са градоначелником Мићићем. Пласманом у Прву лигу су се повећале и финансијске обавезе клуба које ми, без подршке Града Бијељина не бисмо могли измирити. Желим се овом приликом захвалити Градоначелнику за пружену помоћ нашем клубу.“, навео је Квргић.

Semberija info