КАКО ДА ГЛАСАТЕ УКОЛИКО СТЕ КОВИД ПОЗИТИВНИ ИЛИ У ИЗОЛАЦИЈИ? :: Semberija INFO ::

 

КАКО ДА ГЛАСАТЕ УКОЛИКО СТЕ КОВИД ПОЗИТИВНИ ИЛИ У ИЗОЛАЦИЈИ?


С обзиром на чињеницу да ће значајан број наших суграђана, који су тренутно позитивни на вирус корона или се налазе у кућној изолацији, жељети да гласају и да свој глас дају некој од политичких странака, из Градске изборне комисије кажу да је измијењеним и допуњеним правилима ЦИК –а БиХ прецизно дефинисано како ће и грађани који су позитивни на вирус корона бити у могућности да обаве своју грађанску дужност и да гласају.

Према упутству ЦИК-а БиХ, грађани који су позитивни на вирус корона и налазе се у изолацији могу 72 сата прије отварања биралишта путем мејла да упуте захтјев Мобилном ковид тиму за гласање.

У међувремену је грађанима који се налазе у таквој ситуацији омогућено и да на дан избора, до девет сати ујутро, прослиједе мејл у Градску изборну комисију, односно да траже од Мобилног ковид тима да им омогући гласање.

Они треба  путем мејла да доставе и љекарско рјешење, односно резултат теста да су позитивни на вирус корона, као и копију личне карте. У једном мејлу може се доставити захтјев за једну особу и чланове његове породице, уколико су и они позитивни на вирус корона или се налазе у изолацији“, појашњавају из Градске изборне комисије. 

Семберија инфо