БИЈЕЉИНСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ДОБИЛЕ ПОЈАЧАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ДОБИЛЕ ПОЈАЧАЊЕ


Сви незапослени доктори медицине радно су ангажовани у бијељинској Болници и Дому здравља, а посао је добило и тридесетак медицинских сестара.

Здравствене установе добиле су појачање. Млади љекари растеретили су старије колеге које имају пуне руке посла у три ковид болнице и четири ковид амбуланте.

Листа незапослених љекара и медицинског особља у бијељинској филијали Завода за запошљавање је празна. Млади љекари добили су прилику да покажу шта су научили.

- С једне стране ми је драго што сам тако релативно брзо пронашла посао, за свега мјесец дана посао у струци, а с друге стране ми је опет и драго што баш у овом тренутку могу да помогнем цијелом систему у овој пандемији вируса корона - изјавила је докторка Јелена Јовичић са Интерног одјељења Опште болнице "Свети Врачеви" у Бијељини.
Десетак младих љекара драгоцјена су испомоћ у Болници и Дому здравља.

- Ми бисмо се пријавили да волонтирамо и да нисмо добили одмах запослење. Најискусније колеге су послате у ковид центар, а ми млађи смо у Дому здравља да замијенимо њих у њиховим ранијим дужностима - рекао је доктор Невен Мијић из Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина.

Будући да је у три ковид болнице у Бијељини тренутно хоспитализовано 120 пацијената који изискују максималну бригу, а пуне руке посла имају и у четири ковид амбуланте Дома здравља, допуњавање медицинског кадра било је неопходно.

- Наша је процјена да ће бити више од девет доктора медицине које ћемо по том основу запослити у наредном периоду. Већ до сада смо запослили двадесетак медицинских сестара због повећаног обима, одређен број уговор о дјелу, одређен број волонтирања - изјавио је в.д. директора Опште болнице "Свети Врачеви" Бијељина Златко Максимовић.

- У свакој амбуланти седам-осам сати ради један тим који има два љекара и четири сестре, послијеподне исто толико па ви израчунајте колико нам је потребно људства. Запослили смо у првом налету пет љекара, 11 медицинских сестара и двије спремачице - изјавила је директорка Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин.
Министарство здравља из средстава Компензационог фонда сносиће трошкове плата новозапосленог медицинског особља.

Медицинско особље из Болнице, домова здравља из Бијељине и Лопара и двије веће приватне установе из Бијељине ангажовано је заједно у трећој ковид болници у Дворовима која је превиђена за болеснике са средњом и средње тешком клиничком сликом.
 
(РТРС)