УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈИСТАКНУТИЈИМ ВОЛОНТЕРИМА У 2020. ГОДИНИ :: Semberija INFO ::

 

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈИСТАКНУТИЈИМ ВОЛОНТЕРИМА У 2020. ГОДИНИ


Поводом Међународног дана волонтера представници Града Бијељина данас су уручили признања најистакнутијим волонтерима у 2020. години.

Награду Града Бијељина за волонтерски активизам добили су Дејана Брестовац, Драган Брестовац, Александар Пандуревић, Стевица Тешић и Елена Максимовић.

Захвалнице волонтеру/организатору волонтирања добили су Данило Симић, Цвија Мишић, Виолета Мркаљевић, Савјет ученика ЈУ Економска школа Бијељина и УРЕМ „Сигуран корак“ Бијељина.



Шеф одсјека за образовање и науку, невладине организације, омладину и породичну заштиту Града Бијељина Љубица Млађеновић подсјетила је да Градска управа десету годину заредом додјељује признања за волонтерски активизам.

„Када је почела пандемија коронавируса град је основао кол центар који је помагао зараженим грађанима који нису били у могућности да се самостално снабдију основним намјерницама или лијековима. На самом почетку било је пријављено око 80 волонтера, а само њих пар је остало са нама до последњег дана. На тај начин показали су своју хуманост и доброчинство на дјелу и самим тим су данас заслужено добили награде и захвалнице“, рекла је Млађеновићева.

Александар Пандуревић, волонтер који је волонтирао у координацији са Градским штабом и Цивилном заштитом од почетка пандемије, рекао је да му ово није први пут да волонтира, с обзиром да је први пут волонтирао 2014. године за вријеме поплава које су задесиле Бијељину и околину.

„Сматрам да је то била моја дужност и обавеза као грађанина, али у исто вријеме част и задовољство да помогнем својим суграђанима. Увијек сам се радо одазивао овим акцијама, а радо ћу се одазвати и у будућности“, рекао је Пандуревић.

Semberija info