Сахрањен градоначелник Бијељине Мићо Мићић: Градио је мостове међу људима :: Semberija INFO ::

 

Сахрањен градоначелник Бијељине Мићо Мићић: Градио је мостове међу људима


На  гробљу Пучиле, данас је уз присуство најближе родбине, бројних  сарадника из Градске управе Бијељина, одборника, народних посланика, те уз присуство представника Републике Српске, предсједника Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије и бројних грађана сахрањен градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Након што је у капели парастос служио умировљени владика Василије, од градоначелника Мићића бираним ријечима опростио се Предраг Јовић, потпредсједник Странке демократске Српске Семберија, један од најближих сарадника покојног Миће Мићића.



 “Сви смо до задњег тренутка вјеровали и надали се да ће побиједити у борби против ове страшне болести и да ћемо га ускоро видјети пуног енергије у његовој Семберији. Дани су пролазили у ишчекивању вијести. Стрепили смо и молили се, радовало нас је свако побољшање стања. Нажалост, изгубили смо га. Данас смо овдје, уједињени у великом болу због одласка човјека којег смо неизмјерно вољели и цијенили. Данас сам овдје у најтежој улози, коју никад нисам слутио, да одржим посмртни говор свом предсједнику, пријатељу, учитељу. Догодило се оно што нико од нас није очекивао, јер је Мићо имао још пуно планова, а тек је требало да ужива са својом породицом. О његовим успјесима, о томе колико је Мићо значио за Бијељину, пуно се зна. За времена Миће Мићића у Бијељини је изграђено пуно мостова, насеља, улица, школа, Универзитет. Подухвате којима је руководио, видимо свугдје тамо гдје се осврнемо. За протеклих петнаест година Бијељина и Семберија су добиле сасвим ново лице, развијали се и расли. Постали смо град препознатљив у региону”, рекао је Предраг Јовић, опраштајући се од градоначелника Бијељине, истакавши да је Мићо Мићић био човјек кога су у свим крајевима поштовали и радо дочекивали, а он је увијек причао о Бијељини и позивао људе да дођу у Бијељину. Што је најважније, истакао је Предраг Јовић, Мићо Мићић је градио мостове међу људима.



“ Увијек је поштовао и цијенио своје  политичке супарнике. У нашем друштву ријетки су људи који вјерују у разговор и договор, још рјеђи су људи који су спремни да уложе цијелог себе у тражењу компромиса. Управо, таква ријетка појава био је Мићо Мићић, коме је компромис и средњи пут био основни принцип политичког рада”, рекао је Јовић, истакавши да Мићо Мићић није волио високу политику и увијек је бјежао од ње, желећи да од политике непосредну корист имају људи који живе поред њега, у његовој Семберији. 

Semberija info
Tekst: Lj. Ljubojević
Foto: B. Milošević