КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА 25. ЈАНУАРА :: Semberija INFO ::

 

КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА 25. ЈАНУАРА


Конститутивна сједница новог сазива Скупштине Града Бијељина одржаће се 25. јануара, а седам дана раније одржаће се још један припремни састанак на ком ће бити дефинисани сви приједлози који би требало да се нађу на првој сједници, договорено је на међустраначком састанку. Предсједник  Скупштине Славиша Марковић је појаснио да ће се на Конститутивној сједници изабрати ново руководство Скупштине (предсједник и два потпредсједника),  секретар, а Пословник предвиђа и радна тијела Скупштине, односно 17 комисија које су у саставу скупштинских органа.

-Очекујемо да ће извршити и избор вршилаца дужности начелника одјељења и замјеника градоначелника, а оно што треба нагласити је чињеница да се замјеник градоначелника и начелници одјељења именују на приједлог градоначелника“, рекао је Марковић.


Он је подсјетио да за вријеме руковођења Скупштином није донесена ни једна одлука која је нанијела штету градском буџету и да је захвалан Стручној служби Скупштине и секретару Миодрагу Бешлићу на одговорном раду. Градоначелник Љубиша Петровић рекао да је међустраначки састанак одржан у коректној атмосфери и нагласио да очекује да ће одборници радити у складу са законом и у интересу потреба грађана.

Представници ДЕМОС-а и СДСС Мићо Мићић, Чедомир Стојановић и Предраг Јовић, изразили су очекивање да ће скупштинска већина добро радити и да ће одборници доносити квалитетне одлуке, те да ће имати добру сарадњу са градоначелником.

Семберија инфо