ГРАДСКЕ ВЛАСТИ ТРЕБА ДА ОСЛУШКУЈУ ПУЛС НАРОДА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКЕ ВЛАСТИ ТРЕБА ДА ОСЛУШКУЈУ ПУЛС НАРОДА


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас новогодишњи пријем за представнике бијељинских мјесних заједница, истакавши  да је ово јединствена прилика да се направи пресјек досадашње сарадње, истакне оно што је било добро и поправе евентуални недостаци и пропусти у досадашњој међусобној сарадњи.

“Наш циљ је да унаприједимо сарадњу са мјесним заједницама, све у складу са законским овлаштењима и процедурама. Важећи Закон о локалној управи и самоуправи одузео је неке надлежности мјесним заједницама. Наша обавеза је да Градска управа буде својеврсна спона и да се оствари што боља комуникација са мјесним заједницама и грађанима.  Представници мјесних заједница, који ослушкују потребе грађана, могу нам помоћи својим приједлозима и информацијама. На тај начин можемо унаприједити живот грађана на селу и у граду, како у области инфраструктуре, тако и у свим другим областима”, истакао је Петровић, нагласивши да приоритете рјешавања проблема у сеоским и градским мјесним заједницама кандидују сами грађани, те да је основна улога и задаћа Градске управе да ослушкује пулс народа и да рјешава проблеме и реализује пројекте.

 Љубо Малетић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Којчиновац каже да је нереално очекивати да се сви проблеми и захтјеви ријеше одједном.
 

“ Ми на подручју града имамо шездесет и четири мјесне заједнице. Задовољни смо оним што је до сада урађено. Стрпљиво чекамо вријеме када ће још неки послови бити завршени, као што је реконструкција и поправка Дома културе у нашој мјесној заједници”, каже Малетић.

Томислав Давидовић, предсједник Савјета Мјесне зајендице Галац, каже да је у овој градској мјесној заједници пуно тога урађено у протеклих пет година.

 “У потпуности је изграђена канализациона, водоводна и нисконапонска мрежа, као и улична расвјета. Остало је још неколико неасфалтираних улица, али, очекујемо да ће и то бити ријешено у наредном периоду. У нашој мјесној заједници живи око 4.500 становника. Пуно је расељених особа који су се настанили у Галцу, а имамо пуно и старијег становништва. Млади су у потрази за бољим животом отишли у европске земље”, каже Давидовић.
 Славко Лазић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Стари град каже да је ријеч о градској мјесној заједници у којој је пуно тога до сада урађено и изграђено.

“У међувремену је канал Дашница реконструисан и изграђене су стазе и шеталишта за пјешаке. То ће добро доћи и старијим и млађим становницима нашег насеља. Очекујемо да ће и пет солитера у нашој Мјесној заједници, који су изграђени прије више од 40 година, у догледно вријеме бити реновирано, тако да ће центар града пуно љепше изгледати”, каже Лазић. 

Семберија инфо