БИЈЕЉИНА: ПРВИ РАДНИ ДАН ДНЕВНОГ ЦЕНТРА ЗА ДЈЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПРВИ РАДНИ ДАН ДНЕВНОГ ЦЕНТРА ЗА ДЈЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ


Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју, почео је са радом, а директор Центра за социјални рад Милорад Софренић навео је да Дневни центар располаже са просторијама опремљеним најсавременијим дидактичким средствима, као и довољним бројем стручног кадра за почетак рада.

- Првог радног дана имамо осморо дјеце, а за пријем је у оптицају још десеторо. Настојаћемо да повећавамо број дјеце која ће користити услуге Дневног центра, али је неопходно да то чинимо у складу са актуелном епидемолошком ситуацијом”, рекао је Софренић. Он је додао да се са дјецом ради у двије смјене по три сата, а са њима, поред радника Центра за социјални рад, раде и искусни и стручни кадрови из Бања Луке и Суботице. 

Руководилац Одјељења за дјецу и омладину Славица Коврлија истакла је да је почетак рада Дневног центра изузетно значајан за Бијељину, јер након дуго година ишчекивања, у адекватним просторијама је започет стручан рад са дјецом са сметњама  у развоју.

- Ово је само почетак и тренутно пружамо услуге дневног збрињавања, али са тенденцијом ширења специјалистичких услуга”, рекла је Коврлија и додала да Дневни центар тренутно располаже са капицитетом до 30 корисника.

- Имамо дневни боравак са пратећим просторијама (кухиња, купатило), сензорну собу и собу за физикалну терапију, а у плану је и вањско уређење, односно, да за дјецу адекватно уредимо двориште уз објекат”, појаснила је Коврлија.



Радни почетак Дневног центра, пропратио је и градоначелник Љубиша Петровић.

- Од изузетног је значаја што су се стекли услови да се на адекватан начин омогућава рехабилитација и ресоцијализација дјеце са потешкоћама у развоју. Уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите, у оквиру Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју, родитељима и дјеци ћемо омогућити лакшу свакодневицу и настојаћемо да се масимално и стручно посветимо овом веома значајном послу”, рекао је градоначелник Петровић.

Семберија инфо - О. Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић