ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: ПОЈАЧАНЕ И ЧЕШЋЕ КОНТРОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: ПОЈАЧАНЕ И ЧЕШЋЕ КОНТРОЛЕ


Епидемиолошка ситуација на подручју Града Бијељина и даље је неповољна, закључено је на сједници Штаба уз апел да се поштују све мјере које су на снази. Командант Штаба Љубиша Петровић похвалио је организованост и активности Дома здравља у процесу вакцинације који је започет 11. марта. Он је такође истакао да према информацијама из Болнице „Свети Врачеви“ ова установа секундарне здравствене заштите има задовољавајуће капацитете, с обзиром да је у ковид систему и Бања Дворови.


-У наредних седам дана ћемо позитивно ријешити захтјев Бање Дворови за финансијску помоћ, а интервентно ћемо реализовати и захтјев Дома здравља за набавку заштитне медицнске опреме. Договорено је и да према Републичком штабу упутимо допис да се омогући тренажни процес дјеци у мањим групама, а у складу са епидемиолошким мјерама. Сматрамо да, ако дјеца могу ићи у школу, могу у мањим групама ићи и на тренинге“, рекао је Петровић. Он је похвалио и рад полицијских службеника, као и рад републичких и градских инспектора, који мјешовим патролама прате да ли се поштују епидемиолошке мјере.

-Контроле ће бити и у наредним данима појачане, а све са циљем да стабилизујемо епидемиолошку ситуацију и да избјегнемо локдаун“, рекао је Петровић и додао да Градски штаб редовно доставља све извјештаје Републичком штабу. 

Semberija info