НЕШИЋ: ВИШЕЧЛАНЕ ПОРОДИЦЕ СУ БЛАГО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

НЕШИЋ: ВИШЕЧЛАНЕ ПОРОДИЦЕ СУ БЛАГО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Лидер Демократског народног савеза /ДНС/ Ненад Нешић посјетио је данас деветочлану породицу Мијатовић из Угљевика коме ће упутити пола посланичке плате за овај мјесец.

Заједно са Нешићем породицу Мијатовић  посјетили су потредсједник ДНС-а Радислав Јовчић као и одборници ДНС-а из Бијељине Милош Станишић и Саво Попић који ће од одборничког додатка извојити средства за ову породицу.



“Приликом гостовања на једној телевизији отац породице ме позвао да дођем код њих. Сматрам да овакве породице треба да имају подстицај јер оне представљају највеће благо Републике Српске”, објаснио је Нешић разлог посјете.

Нешић је истакао да је ова породица благо Републике Српске.

“Често ме питају шта фали Републици Српској, а ја сматрам да јој фали да политичари треба да скину своје очи са профила, да забораве своје аутомобиле, хеликоптере, да виде овакве људе и да им дају подршку”, навео је Нешић.

Он је рекао да је видјевши ову породицу охрабрен јер са мало средстава родитељи одгајају овако дивну дјецу.

“Мајка ове дјеце нема посао, и то ме је обесхрабрило, а жалосно је што је руководство Рудника и термоелектране  искористило ову жену, јер су је у току предизборне кампање  запослили и онда послали кући”, додао је Нешић.

Он је поручио да ова мајка седмеро дјеце не треба да ради, него јој  Република Српска треба да обезбједи достојан живот јер она што је урадила је нешто највише што се може урадити  народ и Српску.

“Морамо наћи начин да мајке које имају више дјеце буду национални понос и да примају накнаду за то”, јасан је Нешић И упозорио да држава не може стајати по страни када су овакве породице у питању,  посебно јер Република Српска има лошу демографска слику.



Драгана Мијатовић, мајка седмеро малољетне дјеце захвалила је Нешићу на подршци и рекла да поред плате супруга ова породица прима и дјечији додатак у износу од 140 КМ.

“Супруг ради, а плата му касни четири мјесеца. Боримо се да дјецу изведемо на прави пут да заврше школу”, каже Мијатовићева.

Она је рекла да је завршила школу за васпитача у Берлину /Њемачка/ али да за њу и поред тога нема посла у Угљевику.

“Тражила сам посао и увијек сам добијала одговор да нема мјеста. Радила сам  само два мјесеца на Руднику и термоелектрани и након тога, када ми је уговор истекао, послана сам кући”, изјавила је Мијатовићева и поручила  свим мајкама да буду јаке и да се боре за своју дјецу.

Отац породице, Славиша Мијатовић, запослен је у локалном Дому здравља, учесник је одбрамбено-отаџбинског рата у којем је и рењен.

“Позвао сам Ненеда Нешића, када је гостовао на једној телевизији, да му се захвалим јер је рекао да Удружења са породицама са четверо и више дјеце не треба да сматрамо социјалним категоријама него поносом Републике Српске, и договорили смо посјету”, објасио је Мијатовић.

Он је замолио све политичаре да крену у реалну будућност те да су дјеца будућност Републике Српске.

“Не кукам и не тражим милостињу за дјецу, породица је основ сваког друштва”, рекао је Мијатовић.

Општина Угљевик