​СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

​СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА


Буџет Града Бијељина усвојен је на трећој редовној сједници Скупштине града, а усвајање буџета обиљежило је напуштање сједнице градоначелника Бијељине Љубише Петровића, као и одборника СДС, ПДП и ДНС. 

- Нећу да присуствујем овом цирукусу, јер нећу да оваквој сједници дајем лигитимитет, зато што поднесени амандмани скупштинске већине нису у складу са законским процедурама. Овакви амандмани не служе народу, окренути су против њега. Ово је злочин над буџетом и економски злочин над народом Бијељине. Они су навикли да пеглају буџет, по принципу лако ћемо након избора”, рекао је Петровић и најавио покретање поступка оцјене законитости и уставности амандмана пред Уставним судом.

Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић изјавио је по завршетку сједнице, да је усвојен стратешки документ града и да Скупштина не жели да блокира град него да ради у интересу грађана.



- Буџет је усвојен уз два велика амадмана Коалиције “Договор за Бијељину”. Градоначелник је напустио сједницу са својим сарадницима и коалиционим партнерима и то је његово право, али сматрам да је добро што смо усвојили буџет и што нисмо на привременом финансирању, а то значи да ће ствари почети нормално да функционишу. Сви амандмани су конструктивни и у интересу свих грађана”, рекао је Ђурђевић.

Задовољство усвајањем буџета изразио је и Мирослав Миловановић, представник Коалиције Договор за Бијељину, јер, како је рекао, “амадмани су усвојени у интересу свих грађана”.Истог мишљења је и шеф клуба одборника ДЕМОС Чедомир Стојановић.

- Амандмани се односе за помоћ пољопривреди, привреди и здравству, школству и свим другим потребама нашег становништва”, рекао је Стојановић и нагласио да је усвајањем буџета “откочен” рад Градске управе.

​Семберија инфо