УЈЕДИЊЕНА СРПСКА: ОДРЖАНА СКУПШТИНА СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

УЈЕДИЊЕНА СРПСКА: ОДРЖАНА СКУПШТИНА СТРАНКЕ


Скупштина Уједињене Српске, шеста по реду, одржана је у Бијељини, а поред предсједника УС Ненада Стевандића, руководства  странке и делегата, присуствовали су и бројни гости. На Скупштини су изабрани нови чланови Главног одбора странке, усвојена је Декларација УС, а поднесен је и извјештај о раду странке. Предсједник УС Ненад Стевандић, након Скупштине је  у изјави за новинаре нагласио да “Република Српска не смије да буде роб подјела и да у виталним питањима, измјени Устава и Изборног закона мора да постоји концензус унутар Републике Српске, као и о начину на који ће се доносити одлуке у БиХ, које се тичу и о којима одлучује Република Српска”.

-У том смислу не смије да буде “рата” између позиције и опозиције и сви морају да се одазову заједничким састанцима. Уједињена Српска такође сматра да је потребан бољи економски амбијент, нови економски замах и другачија демографска политика. Подржавамо повећање плата, жао нам је што је неопорезиви дио повећан само на 700 КМ, а не 1. 000 КМ, што смо тражили, али смо бар покренули ту врсту процеса, као што смо покренули причу о топлом оброку и усагласили се са синдикатима и послодавцима”, истакао је Стевандић. Говорећи о политичким односима у Републици Српској, он је рекао да је УС врло озбиљно поставила своје циљеве, да не преговарају о томе да не буду уважени и да је циљ УС да заједно креирају будуће политике. Стевандић је додао да су у овој странци, протеклих два мјесеца урадили значајне анализе, како је рекао, “ о свим могућим питањима у РС, о својим политикама, о раду директора и функционера УС, о односима у коалицији, у локалним заједницама, као и на нивоу РС и БиХ”.

-Закључили смо да је, што се нас тиче, однос беспријекоран, а све што је пред нас постављено је и испштовано”, рекао је Стевандић и нагласио да ће УС бити досљедна циљу, а то је напредак Републике Српске.

Семберија инфо