СЈЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

СЈЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ У БИЈЕЉИНИ


Опозиционо дјеловање на републичком нивоу

Сједница Главног одбора Социјалистичке партије Српске одржана је у Бијељини, а Сједници Главног одбора претходио је радни састанак, на којем је разговарано о политици и циљевима СПС. Радни састанак и сједница Главног одбора одржани су током викенда у Етно - селу ,,Станишићи", а поред програмских платформи и пројеката за које ће се залагати СПС, било је ријечи и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској, Федерацији БиХ и региону.
Горан Селак, предсједник Социјалистичке партије Српске рекао је да су на Главном одбору одлучили да дјелују опозиционо на републичком нивоу.

Позиционирање СПС на републичком нивоу била је једна од кључних тема на сједници Главног одбора.
Социјалистичка партија Српске одлучила је како ће дјеловати на предстојећим републичким изборима. 
Опозиционо дјеловање на републичком нивоу је нова одлука дјеловања СПС, рекао је предсједник странке Горан Селак, потврђујући да су становницима Републике Српске потребне позитивне промјене, те да ће социјалисти грађанима понудити најбоље рјешење за проблеме које их муче.

На сједници Главног одбора СПС усвојена је политичка платформ, са политичким циљевима, као дио изборне платформе за 2022. годину.

Истакнуто је да ће главни фокус бити човјек, односно, народ Републике Српске.
-Имамо осам политичких циљева, тачније, политичких гаранција које ће СПС да презентује јавности”, рекао је Горан Селак, додајући да су то гаранције без којих СПС не жели и неће учествовати, без обзира која Влада ће донијети промјене 2022. године. 

Селак је потврдио да је на сједници Главног одбора СПС-а формиран је и главни изборни штаб за предстојеће изборе.