Поскупио хљеб и пекарски производи у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Поскупио хљеб и пекарски производи у Бијељини


Првог новембра и првог радног дана у овој седмици грађане Бијељине је дочекало непријатно изненађење у продавницама хљеба и пекарама. Један од највећих снабдјевача хљебом и пецивима бијељинског тржишта, предузеће “Бодаxцо” повећало је цијене својих производа од десет до 20 одсто, потврдио је за Семберија инфо власник и директор овог предузећа Његослав Загорац.

Већ 25 година сам у овом послу и свјестан сам чињенице да повећање цијене хљеба дјелује болно и непријатно за потрошаче. Необично је и то да се људи мање буне због све чешћег повећања цијене горива, али, бурно реагују када дође до повећања цијене хљеба. Ми смо покушавали да издржимо удар повећања цијена свих улазних сировина у септембру и октобру, али смо дошли у ситуацију да радимо без икаквих финансијских ефеката, буквално за џаба”, каже Загорац, истичући да је брашно у међувремену поскупјело у просјеку око 15 одсто, да је маргарин поскупио за око 70 одсто, уље за 50 одсто.

“Гориво је поскупјело у неколико наврата. Нема ставке у овој нашој бранши која није поскупјела у значајнијем проценту. Ми смо били приморани да повећамо цијене хљеба и пецива за десет до 20 одсто”, изјавио је Загорац, нагласивши да је ово привремено поскупљење, условљено тренутним скоковима цијена на тржишту. Тако је векна хљеба од интегралног брашна,  умјесто досадашњих 1,20 КМ, скочила на 1,50 КМ. Поскупио је и популарни “воденичар” са 1,20 на 1,50 КМ,  док је популарна “ружа” од бијелог и интегралног брашна са досадашњих 1,20 КМ поскупјела на 1,30 КМ.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић