СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА ГО БИЈЕЉИНА: ПОЗИВАМО ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДА БУДЕ БРЖИ И ЕФИКАСНИЈИ :: Semberija INFO ::

 

СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА ГО БИЈЕЉИНА: ПОЗИВАМО ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДА БУДЕ БРЖИ И ЕФИКАСНИЈИ


Данас је у просторијама Социјалистичке партије, Градског одбора Бијељина одржана конференција за медије на којој су говорили Недељко Јовић и Владимир Ђокић, одборници ове странке у скупштини Града Бијељина.

Годину дана након одржаних локалних избора, у условима постојећих политичких односа у Бијељини представници Социјалистичке партије су се очитовали о раду Скупштине и Кабинета градоначелника Града Бијељина.

На оптужбе, изречене од стране градоначелника Љубише Петровића да скупштинска већина опструише рад Градске управе, предсједник ГО Социјалистичке партије Бијељина, Недељко Јовић је истакао чињеницу да су одборници скупштинске већине усвојили сваки приједлог који је према градској скупштини упућен од стране градоначелника Петровића и Градске управе.

- Многи људи ће рећи да је то слабост скупштинске већине. Рећи ћу вам да то није слабост. То је одлучност људи који су изабрани од стране грађана и који желе напредак овог града“, истакао је Јовић подсјетивши да је скупштинска већина, окупљена око коалиције „Заједно за Бијељину“ подржала сваки приједлог који је имао за циљ побољшање услова живота грађана Бијељине, без обзира ко је био предлагач истог.

Одборник у Скупштини града Бијељина, Владимир Ђокић је градоначелнику Бијељине упутио два приједлога. Први се тиче градских јавних установа које, у тренутним условима, функционишу испод својих реалних потенцијала које имају и које би требало ставити на услугу грађанима. Приједлог се тиче стварања бољих претпоставки за рад ових институција, које треба испланирати кроз припреме за доношење буџета за 2022. годину Други приједлог се односио на донесену одлуку о нерадној недјељи у трговачким радњама. Социјалистичка партија стоји иза ове одлуке као и привредници и синдикати, уз приједлог да се у наредном периоду обрати пажња на могуће негативне ефекте по раднике у овој области привреде.


Семберија инфо - И. Гутић