У ВЕНЕЦИЈУ НЕ ИДЕМО КАО ТУРИСТИ - ИДЕМО ПО МЕДАЉУ! :: Semberija INFO ::

 

У ВЕНЕЦИЈУ НЕ ИДЕМО КАО ТУРИСТИ - ИДЕМО ПО МЕДАЉУ!


У Градској управи Града Бијељина данас је уприличен пријем за Марију Гавриловић, чланицу Карате клуба "УНСУ". Непосредни повод свечаног догађаја је сребрена медаља и вицешампионска титула коју је Марија освојила са недавно одржаном Балканском првенству за дјецу до 13 година. Њезин резултат је тим већи ако се зна да Марија, због повреде, читаву претходну годину није имала редован тренажни процес.

-Сви смо били помало изненађени њеном одлуком да учествује на државном првенству БиХ. Због повреде, Марија није могла тренирати у оном капацитету како она иначе тренира. Ипак , била је одлучна да наступи, одбранила је титулу првакиње БиХ и тиме изборила пласман на Балканско првенство гдје је изборила мјесто у финалу. Мало је спортске среће недостајало па да Марија освоји златну медаљу", рекао је Горан Ивковић, тренер КК "УНСУ".

Марија тренира карате од своје четврте године. Учествовала је на преко 150 турнира на којима је освојила преко 100 златних медаља. Ради се о великом таленту и нади каратеа Бијељине, Републике Српске и цијеле БиХ.

Према ријечима тренера Ивковића, Балканско првенство је за Марију имало улогу припремног турнира за Свјетску лигу младих, која се организује у Венецији од 9-12. децембра. На овој међународној смотри каратеа за дјецу до 13 година, учествоваће такмичари из 120 земаља свијета. То ће бити премијеран наступ неколико младих каратиста КК "УНСУ" на једном такмичењу овако високог ранга и квалитета.

-Имамо велике амбиције. Имамо амбиције остваривати велике резултате на међународној сцени, имамо стручне тренере за то, имамо и талентоване спортисте за то... Уз сву захвалност Градској управи на подршци коју нам годинама пружа, нама и спорту у цјелини недостаје организована подршка виших нивоа власти. Оно што моги рећи јесте да ми у Венецију не идемо туристички. Очекујем да ћемо се у Бијељину вратити са једном медаљом са Свјетске лиге младих", закључио је тренер Ивковић.

Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић подсјетио је да су Градска управа и ресорно Одјељење за друштвене дјелатности увијек били на располагању свим клубовима и појединцима који су остваривали овако значајне резултате. И да ће тако и даље бити.

Семберија инфо