ПЕРИЋ: БУЏЕТ УГЉЕВИКА У СУФИЦИТУ 776.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: БУЏЕТ УГЉЕВИКА У СУФИЦИТУ 776.000 КМ


Одборници Скупштине општине Угљевик усвојили су данас нацрт буџета за наредну годину од 14,2 милиона КМ и нацрт ребаланса буџета за ову годину који је достигао 15,7 милиона КМ.

Буџет Угљевика у суфициту је 776.000 КМ за девет мјесеци текуће године, рекао је начелник општине Василије Перић након сједнице.

Перић је навео да ће новца бити довољно за наставак развоја локалне заједнице кроз изградњу инфраструктуре, за помоћ социјално угроженима, као и даљу подршку породицама, привредницима и пољопривредницима.
Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић истакао је да је велики број одлука донесен једногласно, гласовима одборника из власти и опозиције.

На сједници су именовани секретар Скупштине општине Угљевик Душко Вићић и начелници општинских одјељења - за финансије Ружа Јовић, општу управу Горица Секулић, просторно уређење и стамбено-комуналне послове Верица Петровић, за пољопривреду Хајрија Бубић и за привреду Џевид Ахметовић.

Одборници су прихватили информацију о стању спорта на подручју Угљевика, као и информацију о извршењу плана одржавања локалних и некатегоризованих путева у овој години.