БИЈЕЉИНА: У ТОКУ ЈЕ КАМПАЊА „ЗЕЛЕНИ НОВЕМБАР“ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: У ТОКУ ЈЕ КАМПАЊА „ЗЕЛЕНИ НОВЕМБАР“


У складу са стратешким опредјељењем да до 2030. године Бијељина постане „ГРАД БУДУЋНОСТИ“, Градска управа Града Бијељина је у току 2021. године започела дугорочну кампању под слоганом „green bijeljINa“ која има за циљ озелењавање града и урбаних подручја. 



У оквиру кампање данас је у дворишту ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ на Лединцима уприличена садња 13 садница. Уз полазнике ове предшколске установе у процесу садње учествовао је и градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић који је нагласио важност озелењавања урбаних простора са становишта очувања градског еко система. Најавио је такође, да ће сви будући планови који се буду тицали изградње и ширења града Бијељине морати неизоставно имати своју „зелену“ димензију – јер сваки град мора водити рачуна о својим зеленим површинама.



- Овдје, у вртићу „Чика Јова Змај“ садимо ове саднице за будућност. Желимо да наши најмлађи од својих најранијих дана почну изграђивати свијест о значају дрвећа и уопште, биљног свијета за живот и опстанак цијелог човјечанства“, рекао је градоначелник Петровић.

Данас посађене саднице су купили запослени у Градској управи Града Бијељина. Као подршку кампањи „греен БијељИНа“ купили су 120 садница дрвећа (храста, бора, јавора, врбе, трешње, јасена, смрче и смреке) које су у периоду од 23. до 29. новембра посађене на просторе око четири градске основне школе и дјечијег вртића на Лединцима. 

Анка Тодоровић, шефица Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина истакла је да је током кампање „Зелени новембар“ засађено 850 садница дрвећа на локалитету Градске депоније, нове аутобуске станице, четири градске основне школе, двије подручне основне школе и једног вртића.


Семберија инфо - И. Гутић