Савјет за безбједност саобраћаја града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Савјет за безбједност саобраћаја града Бијељина


На другој сједници Савјета за безбједност саобраћаја града Бијељина  анализирани су закључци са претходне сједнице и утврдјено шта је до сада урадјено по питању безбједности саобраћаја од стране свих субјеката који учествују у реализацији обавеза из ове области, изјавио је Немања Митрић, секретар Савјета за безбједност саобраћаја града Бијељина након сједнице Савјета за безбједност саобраћаја града Бијељина.



„Разговарали смо о проблемима које треба рјешавати у што краћем року, али смо разговарали и о темама које треба дугорочније рјешавати у овој области. Зоне пјешачких прелаза су небезбједне за саобраћај, као и зоне раскрсница, дионице путева, зоне школа, такодје. Дефинисали смо конкретна задужења како бисмо дошли до одговарајућих рјешења. Размотрили смо низ иницијалитва које су до сада упућене Одјељењу за стамбено - комуналне послове, које брине о проблемима функционисања и безбједности саобраћаја. Усвојена су нека пројектна рјешења која се тичу укидања и обиљежавања нових пјешачких прелаза. У наредном периоду ћемо постављати нове пјешачке прелазе, док ћемо неке укинути. јер су небезбједни и нефункционални“, изјавио Немања Митрић, истакавши да је разговарано и о додатном обиљежавању пјешачког прелаза у Улици Кулина бана, гдје је недавно забиљежена саобраћајна несрећа са смртним исходом. У тој улици, истакао је Митрић, саобраћај ће бити смањен на брзину од 30 километара.

Градоначелник Љубиша Петровић изјавио је након сједнице Савјета за безбједност саобраћаја да је отворено низ важних питања, као што је хоризонтална и вертикална сигнализација на градским улицама, проблем паркирања, као и успостављање функционалног јавног градског превоза.

„Град Бијељина нема успостављен јавни градски превоз и већ је добијена сагласност за израду једног таквог документа. Планом ревитализације путних праваца ми ћемо у наредном периоду кренути у реконструкцију путних праваца ка Амајлијама, Љељенчи и Горњој Чадјавици, Батковићу, Великој Обарској и Црњелову, ка Модрану и другим селима. Поправка ударних асфалтних рупа постаје нерационална, јер се на тај начин вртимо у круг. Предложишемо ревитализацију поменутих и других путних праваца“, истакао је градоначелник Петровић, истакавши да ће већ на прољеће отпочети и реконструкција Улице Стефана Дечанског за коју је Влада РС одобрила 750.000 КМ.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић