ПРИЈЕМ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИСТЕКЛЕ ИЗ ОДБРАМБЕНО - ОТАЏБИНСКОГ РАТА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИСТЕКЛЕ ИЗ ОДБРАМБЕНО - ОТАЏБИНСКОГ РАТА


Представници Градске управе данас су организовали новогодишњи пријем и  за представнике организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.
Градоначелни Бијељине Љубиша Петровић рекао је да су се потрудили са највећим бројем удружења и организација успоставе што бољу сарадњу и да су за 2022. годину повећали материјална издвајања више од 700.000 КМ, за више од  60% више него што је то било 2021. године.

-То није довољно, из године у годину потрудићемо се да тај износ буде све већи и већи. Сматрамо да има много нагомиланих проблема када је у питању проблематика са којом се суочавају дјеца погинулих бораца, такође и породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и демобилисани борци. Зато је опредјељење Градске управе што боља сарадња са удружењима и организацијама и да као плод те сарадње проистекну бољи материјални и друштвени статуси ових категорија и надамо се да ћемо заједно истрајати у томе. Трудићемо се да све оно што је на нивоу органа локалне самоуправе поправимо“, завршава Петровић.



Миленко Митровић, потпредсједник Скупштине града Бијељина казао је да се Скупштина града трудила у протеклом периоду да овим категоријама колико је у могућности, што више изање у сусрет.
-Надамо се да ћемо имати добру сарадњу и у сљедећој години и да гледамо како и на који начин можемо да што више овим људима и категоријама изађемо у сусрет. Никако не смијемо заборавити херојске чинове свих људи који су били борци војске Републике Српеске, а ни погинуле борце и њихове породице“, закључује Митровић.
Потпредсједник Републичке организације породица погинулих,заробљених бораца и несталих цивила и предсједник Скупштине Градске организације породица погинулих , Мико Кисић рекао је да је сарадња са Градском управом добра и да градоначелник наставља оним путем који су имали, како је рекао, са господином Мићићем.

-Никаквих проблема нема у нашем раду, транше су какве су и биле, организација функционише и надамо се да ће се сарадња у наредном периоду још боље остварити. Циљ нашег постојања јесте да водимо рачуна о породицама чији су чланови дали своје животе за Републику Српску коју ми данас имамо“, завршава Мико Кисић.
Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације рекао је да је ова година била тешка за борачку популацију, као и многе претходне.

-Морам нагласити да у Бијељини има још 15.200 категорисаних демобилисаних бораца, један дио живи веома лоше и многи од њих се налазе у стању социјалне потребе. Ми покушавамо да им помогнемо и олакшамо ове дане. Имали смо пројекте и преко министарства, један дио људи је добио помоћ, додатак на мјесечном нивоу, али се све опет свело на социјалне категорије. Сада имамо незадовољство међу осталим борцима, јер не би требали да их раздвајамо. Очекујемо да ће борци који наврше 65 година да остваре минималну пензију, а за то имамо нека обећања. Буџет на нивоу државе повећан је мало, за 3 до 4 посто. Сарадња са Градском управом је добра и увијек је била добра. У Бијељини је много тога урађено, а има још много тога да се ријеши, али у сарадњи са градоначелником Петровићем полако ћемо све ријешити“, закључује Стевановић.

Семберија инфо