ОСУМЊИЧЕН ЗА ПРЕВАРУ ПУТЕМ ФАЦЕБООКА :: Semberija INFO ::

 

ОСУМЊИЧЕН ЗА ПРЕВАРУ ПУТЕМ ФАЦЕБООКА


Foto
Н.А. из Братунца осумњичен је за превару путем Фацебоок-а, односно да је кориштењем јавно доступних фотографија и информација креирао лажни профил и навео Ц.Е. из Зворника, да уплати "X-бон”-ове које је касније искористио у кладионици.

Наиме против ове особе инспектор за високотехнолошки криминалитет Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Зворник поднио је извјештај за превару Окружном јавном тужилаштву Бијељина.
 
"Н.А. из Братунца је 02. новембра 2021. године путем друштвене мреже Фацебоок, кориштењем јавно доступних фотографија и информација креирао лажни профил на наведеној друштвеној мрежи, те довело у заблуду Ц.Е. из Зворника, након чега га је навело да уплати X-бон-ове у вриједности од 400 КМ, те је исте искористило на електронској платформи кладионице, а новац подигло у пословници у Братунцу", наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Зворник апелује на све грађане да са великом дозом опреза користе друштвене мреже, као и да не уступају своје личне податке нити податке о банковним картицама путем друштвених мрежа.

(Независне)