ЗАШТИТИТИ ИНТЕРЕСЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА :: Semberija INFO ::

 

ЗАШТИТИТИ ИНТЕРЕСЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА


Одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бијељина, Бобан Јовичевић, на данашњој 11. по реду Скупштини града поставио је одборничко питање које гласи:

-Са колико обрадивог и необрадивог пољопривредног земљишта у властитој својини располаже Град Бијељина? Колико се градског обрадивог земљишта користи без плаћеног закупа и када ће Градска управа преко надлежних одјељења расписати транспарентан јавни конкурс или позив за расподјелу пољопривредног земљишта у складу са законским процедурама? Ово питање постављам представницима Одјељења за пољопривреду Градске управе Града Бијељина, а одговор захтијевам у писаној форми“, рекао је Јовичевић.

Поред овог питања, Јовичевић је поднио и  иницијативу Одјељењу за пољопривреду Градске управе Града Бијељина и Аграрном фонду Града  Бијељина, а која се односи на израду сета мјера подршке пољопривредним произвођачима на територији Семберије која је усвојена на данашњој сједници Скупштине.

-Подносим иницијативу Одјељењу за пољопривреду Градске управе Града Бијељина да заједно са  Аграрним фондом Града  Бијељина, изради сет мјера подршке пољопривредним произвођачима на територији Семберије који су погођени вишеструко повећаним цијенама инпута у пољопривредној производњи на начин да се обезбиједе додатна финансијска средства на буџет од 1.700.000.00 КМ предвиђен за подстицаје у пољопривреди, како би се створила могућност да се повећају лимити  на пољопривредне подстицаје које Град Бијељина издваја преко ресорног одјељења и Аграрног фонда“, гласи иницијатива одборника Јовичевића.

Семберија инфо