У БИЈЕЉИНИ НОВИ ЦИКЛУС СЕМИНАРА :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ НОВИ ЦИКЛУС СЕМИНАРА


Развојна агенција Републике Српске организује од 22. до 25. фебруара у Бијељини нови циклус семинара на тему „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката''. Семинару присуствују 24 представника градске управе Бијељина, Развојне агенције Града Бијељина, општина Угљевик и Лопаре, Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик, као и локалних институција и организација са подручја Бијељине, Угљевика и Лопара.

Семинар пружа могућност да се, кроз рад у групама, припреме пројектни приједлози према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције. Након обуке, јединице локалне самоуправе и институције добијају оспособљен кадар који у складу са потребама може самостално (или у пројектном тиму) да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у Босни и Херцеговини.

Од 2015. године до данас Развојна агенција Републике Српске организовала је 27 обука у којима су учествовале 54 јединице локалне самоуправе, а обуку је успјешно завршило 487 полазника.

Semberija info