ПОДРУЧНА ШКОЛА “СВЕТИ САВА” БАТКОВИЋ: ПЛАНИРАНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛСКОГ ОБЈЕКТА :: Semberija INFO ::

 

ПОДРУЧНА ШКОЛА “СВЕТИ САВА” БАТКОВИЋ: ПЛАНИРАНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛСКОГ ОБЈЕКТА


У Подручној школи “Свети Сава” у Батковићу набављен је нови намјештај за двије учионице, реновиран је кабинет информатике, а набављени су и рачунари за информатички кабинет, изјавио је за “Семберија инфо” директор  градске Основне школе “Свети Сава”, којој припада И подручна школа у Батковићу, Ђорђе Мирковић. Мирковић каже да је ова инвестиција реализована захваљујући помоћи Владе Републике Српске и ресорног министарства у износу од 10.000 КМ, али, прије свега, несебичном залагању и ангажовању народног посланика Драгана Кнежевића који је помогао да се ова инвестиција реализује.

Мирковић каже да су у међувремену успјели реновирати још три учионице у овој школи, ходник у школском приземљу и школске тоалете.

“Планирамо да наставимо активности на реконструкцији овог школског објекта. То би подразумијевало промјену столарије, утопљавање школе, односно замјену фасаде и постављање ограде око школе. Ускоро ћемо поставити и видео – надзор. Осјећао бих се веома лоше уколико прије пензионисања не бих заокружио комплетну причу око реконструкције и овог школског објекта”, каже директор Ђорђе Мирковић.



 Подручну школу у Батковићу, која је изграђена 1974. године, тренутно похађа 130 ученика, сврстаних у девет одјељења. Директор Мирковић је у протеклих седам година, колико је директор градске Основне школе “Свети Сава”,  сваке године, заједно са својим колегама, учествовао у изради фасаде на школском објекту у граду, на кречењу учионица и уређењу школског простора.

“ У протеклих седам година нисам користио годишњи одмор, јер ми је циљ био да се нашим ученицима обезбиједе што бољи и пријатнији услови за учење и боравак, да ученици воле школу и да је доживљавају као своју другу кућу”, каже директор Мирковић, истичући несебичан допринос бившег директора школе, донатора Бране Перковића, који је у два наврата донирао 70.000 КМ за уређење централног школског објекта у Бијељини.

Драган Кнежевић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, иначе, бивши ученик школе у Батковићу, каже да је за све мјештане Батковића важно да најмлађи имају добре услове за учење, али је нагласио и значај изградње путне инфраструктуре и дома културе у овом великом семберском селу.



“Ову школу сам  похађао и ја и  моји родитељи, ту се сада школују и моја дјеца. Наш циљ је да извршимо комплетну реконструкцију школског објекта и већ је у ресорном министарству  усвојен план реконструкције ове школе. Уз топлотну изолацију, фасаду, столарију, треба поставити и ограду око школе због безбједности ученика. За ту намјену треба обезбиједити од 120.000 до 150.000 КМ. Осим тога, ми намјеравамо да градимо нови Дом културе у Батковићу, а поднијели смо захтјев и за реконструкцију саобраћајнице до града. До сада смо упутили више инциијатива  према Градској управи, али није било слуха за реализацију инвестиције као што је дом културе у Батковићу. У међувремену је у градском буџету за ту инвестицију планирано око 50.000 КМ. Не одустајемо од идеје да изградимо нови дом, јер овдје имамо КУД “Лазарице”, Шаховски клуб, Школу фудбала. Наш циљ је да унаприједимо друштвени живот у селу и да за младе обезбиједимо што боље услове за бројне друштвене, културне и спортске активности”, рекао је за “Семберија Инфо” народни посланик Драган Кнежевић, истичући да је и изградња дома културе један од приоритета за ову мјесну заједницу.

Семверија инфо